Dr. Michael Laitman

Belső rekonstrukció

Belső rekonstrukció

A nevetés az integrált csoportok megbeszélése során  jó állapot, mely eljuttatja az embereket, annak a ténynek a megértéséhez, hogy mindannyian állatok vagyunk. Mi teljesen megnyílhatunk mindenki előtt. Nem én teremtettem magamat ilyen módon, a természet tette azt, és ha neked problémád van mindezzel, akkor a probléma benned van mivel képtelen vagy megérteni, hogy mi semmiben nem különbözünk az állatoktól. Az egyetlen dolog amitől szégyent kellene éreznem az, hogy nem használom fel teljes mértékben azt a lehetőségemet, hogy felemelkedjek az integrált állapot felé, azon dolgok felé melyek az én fennhatóságom alatt léteznek az “ember”-i szinten, és minden más nem tartozik “Én”-emhez.

Általában az “ember” a lélek/szellemiség az “állat” felett, mivel annak nincsen korporeális menifesztációja/megjelenése. Az ember bennünk a belső tartalmunk. Ennek okán mindaddig amíg belső tartalmam, mely ember-nek van nevezve, nem győzedelmeskedik, dolgozza fel és foglalja magába összes állati ösztöneimet, funkcióimat, vágyaimat és gondolataimat, nekem valahogy azokat vissza kell tartanom, szorítanom.

Azonban összességében fel kell fedjem és meg kell vizsgálnom azokat a csoporton belül, mivel nem rendelkezem más eszközzel. A csoport az a laboratórium, ahol teljesen megnyithatjuk magunkat, mint egy újszülött édesanyja előtt feküdve. Ki is ő, mi is ő? Valójában csak egy húscafat, de az anya megtesz mindent amit csak megtehet, és meg kell hogy tegyen a kisbaba megfelelő növekedése, és funkciója érdekében. Ugyanennek kell megtörténnie a csoportban is.

Amikor mi ezzel kapcsolatban  józan és intelligens megértéshez jutunk,  felnőtt, és érett hozzáállást tudunk nyújtani mindahhoz, ami velünk történik, és ahhoz, hogy mit kell kezdjünk magunkkal, akkor már egy olyan állapotba kerülünk ahol a természet együtt működik velünk, segítve, növelve, és fejlesztve minket az evolúció útján. Szóval mindez szükséges.

Így a személy érzi, hogy képes a csoportban teljesen megnyílni, és természetesen a csoportnak készen kell állnia minderre. Amennyiben ők folyamatosan ily módon kölcsönhatásban vannak egymással, akkor képesek lesznek mindezt elérni. Akkor a szégyen eltűnik. Nincs olyan hogy “szégyen” állapota, csak egy dologtól kell szégyent éreznünk: hogy nem vagyunk képesek felemelkedni és másokat magunkkal együtt felemelni. Mindez a gondolatok, érzések, vágyak fontossága teljes skálájának belső rekonstrukciója, az értékek újraértékelése, és mindez nagyon gyorsan történik meg, folyik le.

2o12 március 5, Beszélgetés az Integrált Oktatásról

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.