Dr. Michael Laitman

Kérjétek a halottak feltámadását

Kérjétek a halottak feltámadását

Most egy nagyon erős kongresszus ért véget, és érezzük, hogy fáradtak, közönyösek, álmosak vagyunk, mintha egy nehéz felhő ereszkedett volna ránk, és lehangolt idős emberekké váltunk.

A Teremtő elveszi tőlünk az egoista vágyat, az üzemanyagot, amely hajtott minket előre. Korábban egy vágy égett bennünk, a spirituálishoz vágytunk, ki akartunk menni a harcban, hogy megszerezzük a spirituális világot. Mindegyik látta magát, mint egy hős. De ő hős volt, mert égett benne az egó, amely hajtotta a megszerzés irányába.

Most a  Teremtő, hogy segítsen elveszi tőled az egót, azért, hogy helyette egy másik erőre váltsál át. Most, ahelyett, hogy hátulról tolna, neked magadtól kell felébresztened a cél nagyságát, azért hogy vonzzon téged előre.

Jelenleg ez a lehetőséged, de te azt mondod, hogy nincsen erőm és akaratom. Te emlékezni fogsz, hogy egyszer égett benned a vágy, de nem volt a tiéd, hanem fentről kaptad. Fentről nyomtak, elvittek a Kabbálahoz és a csoporthoz.

Most eltünik a vágy, és azt gondolod, hogy elhagyod a csoportot, eldobod a Kabbala bölcseletét, mivel nem vonz már többé. Ha igy van azt hiszed, hogy valami nem helyes a Kabbalával? “Mindenki bírál saját korruptsága mértékének megfelelően”.

És persze, hogy nincs akarat, nem tudsz mozogni előre. Egyetlen gép sem tud működni üzemanyag nélkül. Akkor fordul a csoporthoz, könyvekhez, tanulmányhoz – segítséget kér tőlük! a Teremtőhöz fordul!

Ha nincs erőd még ennek a kérésnek sem, akkor hiányik az általános erő, a kölcsönös garancia. És ha látsz magad körül barátokat, akiknek eltűnt az élet ereje, akkor legalábbis sírjál, mint egy temetésen, milyen barátokat veszettél el! Nézd meg a ” kő sziveket” – a nehéz sírkőn, amelyek el vannak temetve, és nem tudjanak kijönni.

Egyszer a vágy égett bennük, és most mi maradt, csak sírni. Hamarosan te is leszállsz ugyanabba a gödörbe. Azonban, ha már előre felkészülünk, hogy segítsünk egymásnak, akkor képesek leszünk arra, hogy bármilyen zuhanás fölé emelkedjünk. Nem csak közönyt leszünk képesek leküzdeni, hanem megbirkózunk a valódi gyűlölettel is, amennyiben az feltárul köztünk.

Csak a csoport képes felgyújtani bennünk a vágyat az üres térben. Most nincsen nekünk ez a vágy, és nincs hogy hogyan jöjjön hozzánk. Mesterségesen kell meggyújtani, mintha mi egy üzletet akarnánk nyitni és a termékeinket hirdetni. Ez egy közös spirituális üzlet kell legyen, és egy olyan hiány ébredjen fel bennünk, hogy átmenjünk a megszerzés erején. És egy ilyen szívbe a nem lehetséges, hogy nincs semmi.

Az emberek várnak egész éjszaka az üzletek előtt, hogyan vegyenek egy 5. generációs iPhone. Tudjátok meg, hogyan kell hirdetni “árut” a befertőzött mesterséges igények által. Mivel a spirituális cél, ugyanabban a mértékben látszik a mi “mesterséges” egónkba.

2012 Szeptember 24, Reggeli lecke, “Tiz Szfira tanulmánya”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.