Dr. Michael Laitman

Most vagy soha

Most vagy soha

Képzeljük el, hogy jövünk a leckére és karunk rettenetesen fáj, természetesen akkor semmi másra nem vagyunk képesek gondolni csakis a fájdalomra. Az megzavarja tanulásunkat és nagy kellemetlenséget okoz, nem tudjuk hogyan szabaduljunk meg a fájdalomtól, és nem vagyunk képesek arról elfeledkezni.

A kérdés az, hogyan érezzünk ugyanilyen nem múló fájdalmat attól, hogy még nem értük el a végső korrekciót, hogy nem értük el a végső célt? Én még egyetlen napot sem vagyok többet képes várni!! Rettenetesen fontos számomra, lángolok a türelmetlenségtől, mint egy kisgyerek, akarom azt, és most azonnal akarom!!

A probléma az,  hogy nem akarom azt amit valójában akarnom kellene. Honnan kaphatnám meg a megfelelő vágyat? Ez az oka az imának.

Semmi sietséget nem érzek azért, hogy barátaimmal összekapcsolódjak, és hogy elérjem a barátok szeretetét annak érdekében, hogy elérhessem spirituális célomat. Ezek problémák, más problémák hátán, melyek rengeteg akadályt állítanak utamban, egyiket a másik után. Amennyiben valóban el akarnám érni a célt, akkor szeretném a barátokat, végül is a cél elérhetetlen nélkülük. De a lényeg az, hogy egyenlőre nincs szükségem erre a célra, akarna valaki valóban adakozni? Így a barátokra sincs szükségem, és nem akarok a célért a mások szeretetével fizetni. Mindez távolinak, ködösnek és elérhetetlennek, valótlannak tűnik. A lecke során csak a könyv előtt ülök és azon gondolkozom: Mit is keresik itt valójában?

Ennélfogva megkaptuk azt az eszközt mely Tórának van nevezve, melyben létezik az erő mely képes nekünk a célt elhozni. Számunkra ez a felső szint, ahonnan a Fénynek nevezett erő származik, és mely minket képes előre vonzani. Ez az amire gondolunk a lecke során, ahogy a fájós karra gondolunk, mely lüktet és melyet meg akarunk gyógyítani.

Nem számít, hogy mit is olvasunk az adott pillanatban, a “betegség”-ünkre kell gondolnunk, és a gyógyulásról kell álmodoznunk. Amennyiben nincs ehhez hiányosságunk, sóvárgásunk, kérjük, hogy azt megkaphassuk, kapcsolódjunk a barátokhoz és nézzük meg nekik milyen vágyaik vannak.

2012 szeptember 24. Reggeli lecke, 3.rész, A TESz

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,622 seconds.