Dr. Michael Laitman

Egy ajándék a Teremtőtől az akadályok formájában

Egy ajándék a Teremtőtől az akadályok formájában

Kérdés:

Hogyan rendezzem el helyesen az akadályokat annak érdekében, hogy erősítsem kapcsolatunkat és megtartsam ezt az állapotot az akadályok ellenére?

Válasz:

Felül kell emelkednünk az akadályokon. Kétségtelenül jönnek majd problémák és más akadályok, de mindez azon múlik hogy a személy milyen módon szemléli azokat. Amennyiben már előre felkészülünk rájuk, és megértjük azt hogy azáltal, hogy az akadályok fölé emelkedünk mi valójában feljebb emelkedünk, akkor mi nem hozunk szándékosan létre akadályokat, hanem már előre felkészülünk rájuk, a csoportot a környezetet is felkészítjük rájuk előre.

Emlékszem hogyan készültem a műtétre amit rajtam végeztek. Nem ígértek biztosan pozitív eredményt, de én mégis belső békével mentem a műtőbe, mintha magamat kívülről figyeltem volna. Mindez nagyon érdekes. Mindez azon múlik, hogyan készítjük fel magunkat az akadályokra. Végül is azok emelkedést adnak nekünk, és azok nélkül képtelenek lennénk felemelkedni.

Mit jelent az, hogy akadály? Ez ugyanaz az egoisztikus erő mely állandóan előre tól engem. És itt a Teremtő úgy dönt, hogy segítségünkre siet. Ő elveszi tőlünk ezt az egót, és akkor hirtelen mindenfajta energia nélkül maradunk. Nincs mit tenni egyenlőre, nincs hova fordulni, semmi nem vonz, semmihez nem érzek motívációt. A legjobb az lenne ha lehetséges lenne, hogy az ember egyszerűen elmenjen aludni, és ne kelljen felébredjen. De még ez sem lehetséges.

Ez a teljes tehetetlenség érzete, és nem csak egyszerű tehetetlensége, hanem a vágy teljes hiányának érzete, teljes belső üresség, és mindez csak annak érdekében lett megadva, hogy az űrt az altruizmus erejével töltsük meg és nem az egoizmus erejével. A motiváló erő célirányosan el lett véve – ennél fogva valójában ajándékot kapunk.

Most a csoportnak kell számunkra valamilyen lökést adni, legalább egy kicsit, és akkor képesek leszünk ismét neki indulni. Ez azt jelenti, hogy már előre, ezt megelőzően a csoporttal kell dolgozzak, hogy az segítsem, hogy mint egy bankba energiát, inspirációt helyezzek, és amikor minden erőm elment akkor ebből merítetek és léphetek ennek segítségével tovább.

2o12 szeptember 23., Virtuális lecke a Kabbala Alapjairól

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.