Dr. Michael Laitman

A cél, amiért mi összegyűlünk

A cél, amiért mi összegyűlünk

A társaság célja, hogy felemelkedjen az “emberi” (Ádám) szintre. Ez csak a Teremtő nagysága által lehetséges, amelyet nem láthatunk a mi sötétségünk által. De pontosan ebből a sötétségből építhetjük meg köztünk az új értékeket, ahol  az egónak nincsen semmi alapja.

Mi tudjuk, hogy ezeknek az értékeknek nincsen alapjuk, mert különben ők a mi egónkból erednek. De a spiritualitás alapja az egó fölött van, mivel a Jeszod Szfirája az a “Malchut” fölött van. Tehát, minden attól függ, milyen alapra építjük magunkat: a földi porra, ami nem képes semmire az életbe, vagy a föld fölötti -re, ami már megkapta a felső hasonlóságát, mint ember aki hasonló a Teremtőhöz.

Minden attól függ, hogy hova helyezzük a fontosságot. Mi elkezdünk játszani a Teremtő, a tanár, a csoport, a tanulás a cél fontosságát, és ez  fontos kell, hogy legyen, és komoly játék a mi csoportunkban. Mert a mi egónkból, a mi vágyunkból látjuk a sötétséget. És a mi egónk folyamatosan növekszik, e mellett a sötétség is jobban növekszik. De ha mi pontosan a sötétség tetején, kifejlesztjük a közös cél fontosságát, akkor mindenki kap a csoportban hajtóerőt és energiát az előrehaladásra, pontosan ebben a sötétségben.

Ezt hívjuk úgy, hogy ahelyett hogy mi a hátulról való csapások által haladnánk, mi választjuk, hogy vonzódjunk a Teremtő fontossága után, az adakozás tulajdonságának a fontossága után, külcsönös segitség, a kapcsolat és a szeretet irányába, minden felső értékéhez után, az azaz a Teremtő természetének a tulajdonságához tartozik.

Ezzel a céllal lett létrehozva a kabbalista csoport, és ily módon fenn kell tartania magát, és állandóan meg kell vizsgálnia pontosabban a küldetését, az alapját. Kabbalista csoport egy hős, nem mennyiségbe hanem minőségbe. És erre csak azok az emberek lépjenek, akik valóban képesek haladni ezen a módon. Ebben van a mi erőnk, mivel nekünk azonosulnunk kell a lehető legnagyobb mértékben a Fényhez, magasságban kell növekedjünk és nem szélességben.

Rábásh “A közösség célja” című cikkében írva van, hogy:

“Tehát mi itt összegyűltünk, hogy létrehozzunk egy közösséget azok számára, akik az “adakozás” szellemét akarják követni. Annak érdekében hogy a Teremtőnek adakozhassunk, először is az embernek kell adakozzunk, amely jelentése a “mások szeretete”, a “barátok szeretete”.

2012 október 9, Reggeli lecke, “A közösség célja”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,603 seconds.