Dr. Michael Laitman

A Teremtő körének az önkéntesei

A Teremtő körének az önkéntesei

Kérdés:

Ez a világ hogyan segít megépíteni az adakozás szándékát? Hogyan tudjuk összekötni a napi aggodalmakat, mint a munka, és a család, a spirituális munkával?

Válasz:

Először is, a személynek a csoporthoz kell stabilizálni magát és a családban amennyire lehetséges ezt elrendezni és csak később kell kimenni a világba, amikor már  egy bizonyos stabil alappal rendelkezik.

Itt már el kell gondolnunk, milyen  irányába forduljunk a világ felé, és milyen üzenettel, milyen állapotban van a társaság amikor képes meghallgatni. Mert ma az állapotok drasztikusan változnak egyik napról a másikra, és erre döntést kell hoznunk, és meg kell vizsgálnunk, nem csak meggondolatlanul cselekednünk.

De, először azért aggódnunk, hogy a csoporton belül összegyűljünk. Annak érdekében hogy kilépjünk a világba, és hogy egyesüljünk a külső cselekedet által, amelyet , mint eszköz használunk a kapcsolathoz a barátok között. Bár legelőször  aggódnunk kell a belső cselekedetért, amely a legfontosabb mindennél.

Mondva, hogy Izrael (azok, akik vágyakoznak – “Yáshár Kél” – egyenesen a Teremtőhöz), a legkevesebb az összes nemzetek közül. Meg kell értenünk, hogy “Izrael” egyfajta buboréknak a neve. Azok aki belépnek ebbe a buborékba, ők vannak   “zsidók” vagy “Izrael”- nek nevezve. Mind ezek a nevek magukban hordozzák a spirituális üzenetet. Ha egy személy nem tartozik a spirituális üzenethez, akkor nem hívják “Izrael”, ő egyszerűen egy Babiloni személy.

Nagyon fontos, hogy megértsük ezt. Ha egy személy magára veszi ezt a küldetést, ő lesz Izrael, és ha nem, akkor ő nem lesz Izrael.

2012 október 9, Reggeli lecke, “A közösség célja”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.