Dr. Michael Laitman

Hogyan másoljam be magamba a világ-kli lelkét?

Hogy másoljam le magamra a világi lelket

A kölcsönös integráció jelképezi, hogy mindenki a másikba van belefoglaltatva.

Megszorítom a vágyam, azaz azokat a vágyakat, amelyek bennem léteznek, és megpróbálom átvenni és belefoglaltatni magam azokba a vágyakba, amelyek a barátokban vannak.

Nézem és látom, hogyan mindenki körülöttem örömet talál mindenféle semmirekellő dolgokban, és nem érzem, hogy ez nekem örömet okozna. De ez nem zavar meg engem, mert tudom, hogy ha az ember szétesik, széthullik a lecke során, az azt mutatja, hogy ő nem képes belefoglaltatni magát a többiekbe. Vannak akik lángolnak és mások szundítanak vagy ülnek unatkozva. Minden az elragadtatáson és a benyomáson múlik.

Azt nevezzük kölcsönös belefoglaltatásnak, ha megpróbálok beleolvadni áhítattal a másik vágyaiba és ugyan ezt tartja fókuszban a barátom is.

Ehhez először le kell nulláznom magam, mint egy gyermek mikor csendben ülve vár, különben nem tudom a barátokra irányozni magam.  Lenullázom magam, egy pontba sűrítve, mint egy fekete pont a papíron, visszavonom magam a “Malchut “-ba. Úgy már be tudok lépni a másik vágyaiba, hogy lássam mi van benne belül.

S akkor, ha ő nagyon sóvárog valamire, én sóvárogni akarok majd vele együtt, akkor leszek képes  felfogni a gondolatait és vágyait és mindent ami őbenne, a lelkében benne van.

Ettől a ponttól képes leszek átformálni a vágyam, amit a kicsinység állapotában felhasználhatóvá tettem a másik vágyainak befogadására, és adok neki egy olyan formát, amit befogadható. Ez azt jelenti, hogy én magamra másolom, ami az ő Nesámájában (Lelkében) van, és az én Nesámám megkapja az ő belső képét.

Átmásolom magamhoz az ő “adatait” mint ahogy másolunk az egyik számítógépről a másikra, egyik memóriából a másikba. Azaz létrehozok magamban egy “üres teret”, majd belépek a barátok “üres tereibe” hogy másoljam az “adatokat” belőlük és átvigyem az én “memóriakártyámba” Az én “memóriakártyám” feltöltődik az ő adataikkal. De az én “memóriakártyámnak” már kezdetben üresnek kell lennie, készen kell állnia arra, hogy elfogadja az új adatokat. Ahogy a barátokban is lennie kell “üres térnek”, amibe belefoglaltathatnak engem. Ezt nevezzük kölcsönös belefoglaltatásnak (integrációnak).

Mit szerezhetek meg ilyen módon?

Voltak saját vágyaim, de már vannak vágyaim más emberektől is, a tízesben a barátaimtól. Azaz, ha továbbra is így fogok magamba foglaltatni másokat, és mások vágyait, akkor lépésről lépésre magamba építem az egész világot.

De csak azzal a feltétellel lehetséges ez, ha kisebbnek mutatom magam mindenkinél, és akkor magamba tudok foglalni mindenkit és ebben tudatosabb leszek mindenkinél. Növekszem és egyre nagyobbá válok, de annak köszönhetően, hogy kisebbnek tekintem magam a barátoknál. Ez így működik.

2012 október 9, Reggeli lecke, “A Tiz Szfira Tanulmánya”

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.