Dr. Michael Laitman

Hogy másoljam le magamra a világi lelket?

Hogy másoljam le magamra a világi lelket

A kölcsönös integráció jelképezi, hogy mindenki a másikba van foglalva. Én összezsugorítom a vágyam, azaz, azokat a forma vágyakat, amelyek bennem léteznek, és megpróbálom elvenni és belefoglalni azokba a vágyakba amelyek másoknál létezik. Én nézem és látom, hogyan talál mindenki körülöttem örömet minden félében, és én nem éreztem, hogy mindez örömet okozhat.

Ha az ember ellágyul a lecke során, ez azt mondja, hogy ő nem képes belefoglalja magát a többiekbe. Vannak akik lángolnak és mások szundítanak, vagy ülnek unatkozva. Minden az elragadtatáson múlik, a benyomástól. Ezt nevezzük kölcsönös belefoglaltatásnak. Én megpróbálok belelépni másokba és ámuljak az ő vágyaikba.

Ehhez először le kell nullázzam magam, mint egy kisfiú, különben nem tudom belülre integrálni magam, ezért lenullázom magam, mint a fekete pont a “Malchut “-ba. Most már betudok lépni a másikba, hogy lássam mi van benne belül. Ő nagyon sóvárog valamire, én sóvárogni akarok vele, és akkor képes vagyok felfogni a gondolatait és vágyait, mindent, ami benne van.

Én képes vagyok formatálni a vágyam, amit összezsugorítottam és átváltoztattam nyersanyaggá, és adok neki egy olyan formát ami létezik egy másik emberben. Ez azt jelenti, hogy én magamra másolom, ami az ő Nesámájába (Lelkébe) van, és most az én Nesámám megkapja az ő belső képét.

Én átmásolom magamhoz az ő adatait, mint ahogy másolunk az egyik számítógépről a másikra, egyik memóriából a másikba. Ehhez, eleinte le kell nulláznom magam, befordítom magam egy üres térbe. És akkor bemegyek a másik terébe, hogy kivegyem az adatokat tőle, és átvigyem az én “memória kártyám” – ba. Az én “memória kártyám” megtöltődik az ő adataival. De, az én “memória kártyám” már kezdetben üresnek kell, hogy legyen, készen kell legyen arra, hogy elfogadja az új adatokat. Ezt nevezzük kölcsönös belefoglaltatásnak (integrációnak).

Mit szereztem meg ilyen módon? Voltak saját vágyaim, és most még vannak vágyak egy másik személytől is. Továbbra, így fogok magamba foglaltatni valaki más, és más vágyait. A végén, magamba építem az egész világot. De csak azzal a feltétellel, hogy kisebbé mutatom magam mindenkinél, és akkor magamba tudok foglalni mindenkit, és ebben okosabb leszek mindenkinél. Én növekszem és egyre nagyobb leszek mint mások, de annak köszönhetően, hogy kisebbnek tekintem magam, mint a többi. Ez így működik.

 

2012 október 9, Reggeli lecke, “A Tiz Szfira Tanulmánya”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,737 seconds.