Dr. Michael Laitman

A város pontja, amely megnövekedik a térképen

A város pontja, amely megnövekedik a térképen

Az “Acilut ” megnöveli az edényeket. Ha korábban csak egy kis apró érzék különbözetem volt, egy pont, egy Szfira, majd az “Acilut világa” –ba az egy Szfira helyett létrejön egy teljes “Parcuf” a tiz Szfirából. Ez azt jelenti, hogy már sokkal több rezolucióm van és megvan a képességem megkülönböztetni a tulajdonságokat, mint azelőtt.

Ha korábban nem láttam különbséget a két tulajdonság között, akkor most az összes pontok tízszeresére növekednek, és magába foglal mindenféle különböző diagnózisokat, amelyek összekapcsolódnak egymás között.

Tehát az “Acilut világa” lehetőséget ad, hogy megvizsgáljuk és kijavítsuk a “Nikudim világa” – t. Mert a “Nikudim világ”- ba csak pontok vannak, csak a “Malchut ” fekete pontja, amely magába foglalja az összes Szfirákat. De itt, az “Acilut világa” – ba mi nem dolgozunk ugyanazzal a” Malchut”- tal, amely egyszerűen magábafoglal minden más Szfirát mint fekete pontot, hanem a “Malchut”, amely tartalmazza az első kilenc Szfirát, és belefoglalva magát is .

Így létrejön a közös tulajdonsága az “első kilenc Szfira”- nak, szenben a “Malchut” –tal, és mi láthatjuk a háttéren ezeket. Hála, hogy megkaptuk a képességet, a választást, tisztázást, és a megértést, hogy mi történik.

Ez olyan, mint mikor közeledünk valami távolihoz, de először csak egy kis pontot látunk. És ahogy egyre közelebb és közelebb kerülünk, elkezdjük látni annak teljes körű méretét, és mindent ami ott történik. így az a kis pont a térképen is, átfordul egy egész várossá.

Pontosan így működik az “Acilut világa” is, amely segít látni minden jelenséget nagyobb méretben.

2012 október 9, Reggeli lecke, “A Tiz Szfira Tanulmánya”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,142 seconds.