Dr. Michael Laitman

A legfontosabb dolog az egyszerű munka

Az egyszerű munka a legfontosabb dolog

Nekünk nem kell kijavítanunk közvetlenül a jelenlegi vágyat a kövületi, növény és állati szinteken. Ahogy Báál HáSzulám írja, azok kísérik a beszélő szint felemelkedését és vele együtt korrigálódnak.

Kérdés:

Mit kell tennünk most a felkészülési idő alatt, amíg az “emberi” szint még nem fedeződött fel?

Válasz:

Az előkészítő időszak nagyon egyszerű – összekötődni a cél nagyságával. Ez jelenti, hogy “Izrael, a Tóra és a Teremtő egyek vagyunk”. Én összekapcsolódom a barátaimmal, és együtt dolgozunk, hogy megismerjük a cél nagyságát. Ez tanulást igényel, terjesztést, beleértve mindent amit teszünk, semmi többet. Csak legyünk képesek összekapcsolódni, annak érdekében, hogy megszerezzük köztünk a felső célt, és ennyi az egész.

A cél nem rajtunk kívül van, hanem a köztünk levő kapcsolaton belül. Így folyamatosan dolgozunk a kapcsolat minőségén, hogy minél ritkább legyen.

Ahogy mennek a dolgok  nekünk mindenféle korlátai felfedeződnek az egónak, de csak a spiritualitásban ismerjük meg igazán. Nem véletlenül éreztek a Rabbi Simon tanítványai egymás iránt gyűlöletet, ez a gyűlölet nem létezik itt. Én nem gondolok arra egész nap, hogyan ártsak és öljem meg a barátot, de pontosan ezekben a gondolatokban “zár” be engem az egóm, és nem tudom kiverni a fejemből.

És most egy kis zavargást érzek: én nem akarok vigyázni a barátaimmal való kapcsolatra, nem szeretem őket, nem akarok összekapcsolódni velük, nem ragad meg ez egység fontossága a csoportba. Állandóan úgy tűnik, hogy még lehet várni: “lehetséges, hogy holnap minden elrendeződik, mi összekapcsolódunk, és emlékezni fogunk a cél nagyságára…”. Ez a mi jelenlegi egónk.

Kérdés:

Mit értenek a “kapcsolat” fogalma alatt a nyilvánosságban?

Válasz:

Náluk csak egy dolog van: Ha összekapcsolódunk  szépen, jól, akkor mi megszabadulunk a válságtól, és megint visszatérünk jó és szép életben. Nincs más választásunk, mert maga a természet követeli meg ezt tőlünk.

Ahogy Báál HáSzulam írja: mi egy család vagyunk, és azért egyszerűen kötelesek vagyunk összekapcsolódni egymással.

2012 0któber 12, Reggeli lecke, “Shamati”

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,140 seconds.