Dr. Michael Laitman

Nem szavakban hanem tettekben…

Nem szavakban hanem tettekben...

Kérdés:

Amennyiben őszintén megválaszolom azt a kérdést, “Mit is akarok?”, a szívemben megjelenő válasz az, “Hogy jól érezzem magam”. Én megpróbálom megváltoztatni ezt a vágyat, az értelmemen keresztül, és azt mondom hogy elégedettséget akarok adni a Teremtőnek, de a következő leckén a valódi vágyam megint csak az lesz “Hogy jól érezzem magam”. Hogyan hagyhatom el ezt az érzést? Hogyan érhetem el a valódi spirituális vágyat?

Válasz:

Amennyiben a személy emlékezik arra, hogy azt kell mondania, hogy “Én elégedettséget akarok adni a Teremtőnek”, mivel egyébként nem lehet sikeres, az nem segít. A Teremtő nem élvezi azt ha én csak azt mondom neki hogy elégedettséget akarok adni.

Én csakis cselekedetekkel vagyok képes a Teremtőnek elégedettséget adni, és nem üres szavakkal, a kapcsolatra vonatkozó cselekedetekkel. Ezáltal úgy adok a Teremtőnek elégedettséget hogy felfedem Őt. Én csak a mi közös edényünkben vagyok képes őt felfedni ahol mindannyian egységben vagyunk. De annak érdekében hogy egyesüljek a többiekkel, ki kell lépjek magamból, és meg kell próbálnom összekapcsolódni velük. Ezáltal hozok a Teremtőnek elégedettséget, mivel akkor képes Ő felfedni magát.

A kölcsönös adakozás ezen teljes edénye felfedhető, és ez van úgy nevezve, hogy a Teremtő felfedése a teremtett lények számára.  Elégedettség adás a Teremtőnek. Én ezt nem szavakkal teszem, hanem tettekkel, azáltal, hogy helyet adok neki ahol felfedheti Magát.

2o12 október 11., Reggeli lecke, 2.rész, Zohár

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,282 seconds.