Dr. Michael Laitman

A féltékenység akkor hasznos amikor a bölcsességet növeli

A féltékenység akkor hasznos amikor a bölcsességet növeli

Minden azon múlik, hogy a személy hogyan tekint az életre, és mit akar abból elérni. Amennyiben a spirituális célt akarja elérni, és ez életében legfontosabb célja, akkor az összes eszköz mely segíti őt célja elérésében az jó. Ebből az következik, hogy azok ugyanazon a magasztos spirituális szinten vannak, mint maga a cél, mivel a személy azokon keresztül építi meg végső állapotát és teljesíti be célját.

Ezáltal mi a mindennapi életünkben az önző világban élünk, ahol a személy általában gyűlöli azokat, akik irigylik őt, és néha azt a tulajdonságot is gyűlöli mely ő benne vált ki irigységet. Azonban a spirituális munka szintjén mi azt keressük hogyan lehetünk képesek magunkban felébreszteni az irigységet. Ahogy azt mondja, “A szerzők irigysége növeli a bölcsességet”.

Szerzők (Szofrim héberül) azokra utal, akik meg akarják számlálni eléréseiket, és akik azáltal haladnak előre, hogy mások elérését irigylik. Egy ilyen személy ennél fogva tiszteli és magasra értékeli a barátokat és szereti azokat, szereti azt a környezetet, amely lehetővé teszi számára, hogy állandóan irigyelje mások sikereit.

Minél nagyobbnak tűnnek számára a többiek, és ő maga minél inkább szerényebbé teszi magát előttük, annál jobban képes azt látni, hogy a többiek mennyire a célhoz tapadnak, vonzódnak, hogy a többiek mennyire odaadóan dolgoznak, és megpróbálnak minden akadály fölé kerekedni, mennyivel nagyobb mértékben kapcsolódnak egymáshoz, mint ahogy ő kapcsolódik hozzájuk. Az ő egész barátokkal kapcsolatos perspektívája nem arra irányul, hogy őket lenullázza, visszahúzza, hanem, hogy valójában még magasabbra értékelje, és magasabbra emelje őket.

Ezáltal a személy új erőhöz jut és új tulajdonságokat fejleszt ki. Ez természetesen már kezdetektől létezett magában, mivel minden benne van foglaltatva a szívben található pontban, mely a személy lelkének eredete, és mely minden vele kapcsolatos információt magában tartalmaz, mint egy sperma csepp, Resimók (spirituális gén,emlékképek) alapján.

A személynek azonban magának kell ezt a pontot kifejlesztenie. Tehát amikor irigyli barátait és látja azok kitartását és lojalitását, azt az erőt amit továbbra is kifejtenek fáradtságuk ellenére, azt látja, hogy nem engedik meg magunknak, hogy vesztegessék idejüket, azt hogy nagyon korán kelnek fel hogy eljussanak a leckére – mindez képes a személyt új erőkkel megtölteni, és számára új tulajdonságokat kifejleszteni, azáltal lehetővé téve az ő előre haladását.

Nekünk hatalmas irigységet kell elérnünk. Ahogy mondja, “Az irigység, epekedés és tisztelet képes a személyt kiemelni ebből a világból”, a felső világba. Reménykedjünk, hogy sikeresek leszünk abban, hogy ezt a hatalmas irigységet elérjük.

2o12 október 15., Reggeli lecke felkészülése

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.