Dr. Michael Laitman

Mindig a jobb oldalról induljunk

Mindig a jobb oldalról induljunk

Amikor elkezdjük a Zohár Könyvét olvasni, mindenütt két vonalat kell felfedeznünk. De hol? És vajon fel kell élesztenem a bal vonalat magamnak?

Mi már elmondtuk azt, hogy mi csak a jobb vonalat próbáljuk meg feléleszteni, ahogy azt a Kabbalisztikus források mondják, “Mindig a jobb oldalról induljál”, mely azt jelenti hogy a Hasszadim Fényével kell indítani, adakozásban, szeretetben, kapcsolatban, mintha már a korrigált állapotban lennénk és a bal vonalnak nem lenne semmilyen hatalma semmi felett, az már eltűnt és mi nem is látjuk, mivel a bal már a jobb vonal hatalma alatt van.

Meg kell próbálnunk csak a jobb vonallal foglalkoznunk, azáltal hogy fel akarjuk fedezni a végtelen szeretetet és adakozást a Reformáló Fény segítségével, azt kérve, hogy az ragyogjon kapcsolatunkra a Zohár Könyvén keresztül. Mi olvashatjuk azt egyszerűen, ahogy az írva van, “csak a betűket számlálva”. A kapcsolat a szöveggel akkor létezik amikor én az abban rejlő erőhöz akarok kapcsolódni, a Reformáló Fénnyel összekapcsolódni, hogy az rám ragyogjon és megváltoztasson engem. Ez a Fény kiváltja a bal vonalat bennem, rám ragyogva, rám behatást téve, ezáltal mindenféle megszakításokat, zavarodottságokat, és olyan gondolatokat kiváltva melyek távol állnak a szeretettől és kapcsolattól.

Ezek után ezen megszakítások, zavarások ellenére meg kell próbálnom érezni a szeretetet és adakozás és azt a korrekciót kell kérnem hogy a két vonal összekapcsolódjon. Én nem azt kérem hogy “a gonosz haljon meg”, hanem hogy “a gonosz reformálódjon”. Ez az, ahogy előre lépünk.

Ez azt jelenti, hogy nekem nem kell a bal vonalról gondoskodnom. Amennyiben helyesen haladok előre a jobb vonalon, a bal minden bizonnyal megjelenik majd. De amikor megjelenik, nekem biztosítanom kell azt, hogy én a jobb vonalat uralom és az uralja a bal vonalat. Ez azt jelenti hogy a bal vonal nem tűnik el, a gonosz hajlam megmarad, de én azt átváltoztatom jó hajlammá azáltal, hogy a megfelelő burkolatot, takarást készítem számára a jobb vonalból, mely az adakozási szándék.

Ez az amit akarunk hogy megtörténjen. Szóval amikor mi a Zohár Könyvét olvassuk, akkor állandóan csakis a közöttünk levő szeretetre és kapcsolatra kell gondolnunk. És utána elkezdünk azzal dolgozni ami aktuálisan megjelenik.

2o12 október 16., Reggeli lecke 2.rész Zohár

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.