Dr. Michael Laitman

Egy új világ az önérdeken túl

Egy új világ az önérdeken túl

Kérdés:

Hogyan próbálhatom meg érezni a többieket, ha csak magamat érzem?

Válasz:

Amennyiben a személy felfedezi hogy csak saját magát érzi, az már egy nagy előrelépés. Most már csak azt kell megértenie hogy ezzel az érzéssel, hogy csak saját magát érzi, mindig megmarad ebben a világban. Ezt az érzékelést hívjuk ennek a világnak.

Amennyiben a személy mindezt megérti, akkor már elért valamit. Amikor mi felfedezzük hogy csak magunkat érezzük, és hogy ezen keresztül érzékeljük minden mást, ami bennünk van akkor ezt hívjuk ezen világ érzékelésének. Ez már nem egy egyszerű állapot.

Most már csak azt kell meghallanom amit a Kabbala könyvekben írnak, mely azt állítja hogy a spirituális világ az ezen érzésen túl létezik, magamon kívül, másokban, és arra kell gondoljak hogy érezzem a többieket magam helyett.

Minden amit én érzek az csakis bennem létezik és nem a valóságban. Külsőleg csak képek, formák léteznek melyek bennem képződnek. És a kérdés ami most előttem áll az, “Hogyan léphetek ki magamból?”

Ehhez megkaptam segítségül a barátokat, a csoportot, hogy a kölcsönös cselekedeteken keresztül mi felébresszük azt a Fényt mely segít minket magunkból az ő irányukba kilépni. Ezt nevezzük úgy, hogy “önérdekünk”-ön kívülre kerülés.

2o12 október 14., Reggeli lecke, 1.rész Shamati 47

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.