Dr. Michael Laitman

Előre haladás a hamis nyugalom helyett

Előre haladás a hamis nyugalom helyett

Kérdés:

Mi a jele annak hogy a személy a három vonalon keresztül halad és nem csak megtéveszti magát, mintha igazolná a Teremtőt mindenben?

Válasz:

Az előre haladás jele az hogy a személy nem egyszerűen csak azt mondja mindenre, hogy “Hála Istennek”, hanem amikor néha olyan helyzetben találja magát amikor kezdetben képtelen a Teremtőt igazolni, bár a valódi hős, aki már magasan jár a spiritualitásban az így érzi magát. Egy nagy korrekciót kell elérnünk ahhoz, hogy állandóan megvizsgáljuk magunkat, és, hogy rendelkezzünk azzal az erővel, hogy köszönetet mondjunk a Teremtőnek mind a jó és mind a rossz dolgokért.

Addig még hosszú út áll előttünk és sok állapoton kell keresztül mennünk. Néha a személy olyan állapotban találja magát, hogy nem képes egyetérteni a Felső Irányítással, nem akarja azt, és nem fogadja el azt. A bal vonal megjelenik és abban a “Fáraó”, a gonosz kezd el beszélni.

Időt kell engednünk arra, hogy az összes gonosz melyről a Tóra beszél megjelenjen bennünk, hogy felfedjük az összes bűnt. Amikor a személy a bűn egy ilyen állapotába zuhan, pontosan azt mondja amit a Tóra mond nekünk, “Ki ez a Teremtő, hogy én meghallgassam Őt?” Ő megátkozza a Teremtőt, és magára veszi a híres gonoszok, Bilám, Bálák, Hámán és a többiek szerepét, mivel fel kell fedeznie a bal vonalat.

Amennyiben ő kezdettől kezdve a jobb vonalon lép be, nem annak érdekében, hogy “mézet kenjen sebeire”, hanem annak érdekében hogy tovább lépjen, akkor ezáltal képes a bal vonalat elhagyni. És akkor már irányítása alá veszi a két vonalat. Egyébként az nem nevezhető a jobb vonalnak, hanem csak a nyugalom állapotának. A vonal az valami olyasmi mely korlátozva van mindkét oldalon.

2o12 október 17., Reggeli lecke, 1.rész, Shamati 11.

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,633 seconds.