Dr. Michael Laitman

Ami sötétség az Egóm számára, az Fény a számomra

Ami sötétség az Egóm számára, az Fény az én számomra

A csoport, a Felső szint AHP-ja. Nekem le kell nulláznom magamat, hogy feladjam saját AHP-omat, és csak GE részemben maradjak annak érdekében hogy a csoport AHP-jához olvadjak. Ott én sötétséget érzek, de mindennek ellenére le kell nulláznom magam, és bele kell, hogy épüljek a barátok közé.

Ez a munkánk. Most, mi két Parcuf -ként létezünk, a Felsőben és az alsóban. A Machszom (határ) alatt vagyok, és a Felső részlegesen leereszti AHP-ját, a csoportot, számomra. Amennyiben én azzal össze akarok kapcsolódni, azaz a barátokkal akarok kapcsolódni, akkor csak a GE részt hagyhatom meg magamon belül (azaz az adakozásra irányuló vágyaimat). Nincs más lehetőség.

Milyen cselekedetekre van szükség mindehhez?
Először is le kell nullázzam saját AHP-omat (1.). Utána fel kell erősítsem, intenzívebbé kell tegyem GE részemet amekkora mértékben csak lehetséges. Le kell nullázódnom, és akkor képessé válok arra hogy a Felsővel összekapcsolódjak, hogy azt megláthassam és megkaphassam.

A Felső, nekem sötétségnek tűnik, és én mégis készen állok arra hogy azt elfogadjam ily módon. Ez mégis jó nekem, mivel ezt a Felső is, és én is magasra értékelem. Ez az egóm számára sötétségként jelenik meg, de még is jó ez az én “értelem feletti hit”-em számára.

Abban a pillanatban hogy én lenullázom magamat a Felső erő előtt, így mi egy edénnyé válunk, és akkor az már megadja nekem a nagyság érzését, a kapcsolat és a feltárulás érzetét. Mindez egyszerűen azért történik mivel a mi GE és AHP részeink tíz Szfírát hoznak létre.

Akkor az már nem a felső AHP-ja, hanem az én felső AHP-om. Mindez olyan mint egy kisgyerek, aki azt mondja, “Ez az én Apukám!. Ez az én Anyukám!” és ezáltal megérti, hogy azok ő hozzá tartoznak.

Emellett ez a Felső rendelkezik az ő saját GE és AHP részeivel, ami teljesen különbözik attól AHP-tól, ami nekem feltárult.

De a Felső megmarad a kicsinység állapotában és elkezdi felemelni a mi közös tíz Szfíránkat, az AHP-ot amelyhez én GE részemet hozzá tapasztottam, és ezzel képes leszek a Machszom fölé emelkedni.

Ezáltal meg kell értsük, hogy mi nem rendelkezünk más AHP-pal, más Felső erővel, csakis a csoporttal.

2o12 október 19., Reggeli lecke, 3.rész Az Arvut (Kölcsönös Garancia) Baal HaSulam-tól

ford:HZS

lekt: KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.