Dr. Michael Laitman

Ha mi végre meg akarunk születni?

Ha mi végre megakarunk születni?

Létezik egy világos terv, amelyet nekünk végre kell hajtanunk lépésről lépésre. De mi nem nagyon sietünk ezt megtenni, mert nehéz és kellemetlen. Sokkal kellemesebb gondolkozni, hogy majd előrehaladunk és minden rendben lesz. Mi szenvedünk egy keveset, nem haladunk elég hamar, és kapunk egy kevés kielégülést, de lehetetlen ezt a   a spirituális születés állapotának nevezni.

Meg kell értenünk, ha mi végül is elakarjuk érni a spirituális születést, akkor szükséges megadnunk magunknak az ítéletet és a számvetést, azzal kapcsolatban, hogy a világ csoport állapota és mindenki közülünk nagyon nagy feszültségben, nehézségben és veszélyes helyzetben van.

Ugyanazt lehet mondani az Izrael nemzetéről Izraelben, ahogy Báál HáSzulám rávilágított. Ő kérte az embereket, hogy kapcsolódjanak össze, annak érdekében, hogy elkerüljék a kínokat, és ez sokat fog segíteni könnyebb így átmenni a bonyolult és nehéz helyzeteken. Ez olyan, mint a szülés, amely a modern kórházban történik, összehasonlítva 100-500 évvel ezelőtt, amikor sok  születés volt, amely halállal végződött a magzat és az anya számára is. Tehát, a szülés nagyon veszélyes cselekedet volt, mivel az emberek mások voltak, bár sokkal közelebb voltak a természethez, ugyanakkor nem volt olyan sok vetélés mint ma.

Az emberek próbálják megédesíteni ezt az átmenetet, ahogyan dolgoznak vele, még mindig nehéz helyzeteken kell, hogy átmenjenek, azért hogy közeledjenek a spirituális születéshez. A személynek nagy nyomásokon kell átmenniük. Áhmánidzsád, Obámá és más gyűlölet segítségével, amely a “Fáraó”-t, jelenti, így haladunk előre.

De a mi csoportunknak, mint “Mózes” kell szerepeljen a nép számára, elmagyarázzuk, mi történik, miért és mit kell tenni. Tehát el kell magyarázni az embereknek, hogy a csapások nem “Izrael”-t érik bennünk, hanem a “Fáráo”- t, amely bennünk rejtőzködik. A csapások a bennünk levő Egyiptomra, “Fáraó”- ra záporoznak. És a bennük levő “Izrael” folytatja életét nagyon jól a Gósen földjén, és nem hiányzik semmije.

A legfontosabb dolog, megérteni, hogy nekünk át kell jussunk ezen a nagyon feszült, veszélyes és nagyon kellemetlen ponton a születés idejében.  Így szükséges, hogy átmenjen Izrael az egész világgal együtt. Mindenki látni fogja magát egy nagyon fenyegető élet és halál közötti állapotba. És anélkül nem születhet meg! Ilyen nyomás nélkül a személy nem képes leválni az egójáról, és megszületni egyik világból a másikba.

Most mindenkinek dolgoznia kell ezen a kritikus ponton, mindenki egyre közelebb kerül ehhez a ponthoz. Mi mintha  egy csőben, haladnánk, amely egyre keskenyebbé és keskenyebbé válik, és végül csak egy pontot találunk. És abban a mértékben ahogyan kapcsolódni tudunk másokkal, és készen állunk összekapcsolódni mindenkivel, akkor behatol az ő szikrájával ezen a vékony csövön keresztül a spirituális világba.

A legrosszabb helyzethez úgy kell viszonyulnunk mint egy jó és kívánt helyzethez. És itt nagyon fontos a környezet hatása, és elmagyaráznunk mindenkinek és az egész világnak, hogy “Nincsen más rajta kívül”, és minden felügyelet egyetlen forrástól érkezik.

Tehát meg kell látnunk, hogy ezek a gyűlölői Izraelnek, mint Áhmánidzsád és Obámá, tényleg segítenek nekünk. Mint ahogy írva van: “A Fáráó hozza el Izráel fiait a Mennyei Atyánkhoz”. De csak akkor, ha mi Izrael gyermekei vagyunk és nem az Egyiptomé. Akkor kezdjük el megérteni a folyamatot,ha aktív módon kezdünk el dolgozni, és látjuk, hogy minden eszköz előttünk áll a munkára.

2012 október 19. Reggeli lecke, Rábásh irásaiból

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,161 seconds.