Dr. Michael Laitman

Gyorsulás az akadályozáson és előre toláson keresztül

Gyorsulás az akadályozáson és előre toláson keresztül

Mindaddig mi képtelenek voltunk egymás között azt a játékot játszani, mely szokásos volt a múltbéli Kabbalisták között, akik még a Machszom (határvonal) felett léteztek.

Velünk ellentétben ők úgy tettek mintha egyáltalán nem érdekelte volna őket a spiritualitás, az adakozás, mivel ők már azon belül voltak. Azáltal hogy így tettek, megadták egymásnak az esélyt hogy elkezdjék érezni a vágy mélységét még mielőtt az megjelent volna számukra.

Gyorsulás az akadályozáson és előre toláson keresztül

1) A gonosz hajlam a Teremtő által teremtve
2) Én megteretmtettem a Tórát, mint fűszert a gonosz hajlam korrekciójára
OM – Or Makif, Körbevevő Fény
MAN – ima, a hozzáadott vágy, a különbség (delta) az aktuális és vágyott állapot között

Annak érdekében hogy felemelkedhessünk a következő szintre, a személynek korrigálnia kell a vágy hozzáadott részét, mely meg lett jelenítve számára. Kezdetben mindez sötétségnek, gonosznak tűnik számunkra. Minden egyes lépcsőfokon a Teremtő által teremtett egoisztikus oldal jelenik meg először. A második feltétel “Én megteremtettem a Tórát mint fűszert annak korrekciójára” jelenik meg ezek után.

Amennyiben a személy kéri a korrekciót, a Körbevevő Fény (OM) leereszkedik számára a következő szintről és korrigálja őt a MAN-ra (imára) válaszul.

Amennyiben felemelkedésünk a Felülről érkező gonosz hajlam felfedésének eredménye, melyet a Teremtő teremtett, akkor annak érdekében, hogy felgyorsítsuk tovább haladásunkat, úgy tehetünk mintha a spiritualitás nem jelentene nekünk sokat. Amennyiben így cselekszünk, mindegyikőnknek meg van a lehetősége, hogy ezen megvetés, lenézés fölé emelkedjen. Mindez azért van mivel amikor én egy ilyen szív elnehezítést kapok, én valójában el akarok menekülni a spirituális munkától. Ezáltal barátaim szánt szándékkal hoznak létre egy ilyen belső feltételt számomra annak érdekében hogy felgyorsítsák spirituális előrehaladásomat. Ez az a játék, melyet majd mindannyian eljátszunk amikor már beléptünk a spiritualitásba.

Ugyanakkor egyenlőre ez az állapot még előttünk áll. Mi még nem játszunk “felnőtt játékokat” egyenlőre, hanem épp ellenkezőleg inspirálódunk és állandóan magasztos hangulatot árasztunk. Én úgy játszom barátaim előtt mintha már elértem volna a magasabb szintet. Nekem be kell mutatnom barátomnak hogy minden nagyszerű, szóval te miért vagy lemaradva? Ez olyan mintha arra noszogatnám a barátomat, hogy emelkedjen amilyen gyorsan csak lehetséges.

A kezdőknek nagyon óvatosnak kell lenniük szavaikkal és cselekedeteikkel melyek nem a célt emelik magasba. Ezáltal nekünk mind inspirálnunk kell egymást a spirituális cél hatalmasságával, fontosságával. Mi soha nem dolgozunk az adakozás ereje ellenében a másik ellenállását növelve, ehelyett egymást az adakozás felé toljuk. Ennél fogva nagyon óvatosnak kell lennünk és minden eszközzel óvakodnunk kell, hogy ne tűnjünk könnyelműnek, elviccelve a dolgokat.

Összes cselekedetünkben és beszélgetéseink során, valamit a játékokban melyeket játszunk magunkban vagy barátainkkal kizárólag a cél felé kell orientálnunk magunkat. Mint kis gyermekek, akik fel akarnak nőni hogy felnőtté válhassanak, soha nem szabad akadályokat állítanunk a többiek számára. Kizárólag a helyes példát mutatva kell egymást a cél felé tolnunk.

2o12 október 1o., Reggel lecke, 1.rész, Rabash írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.