Dr. Michael Laitman

A csoport az otthonom a Végtelen Világban

A csoport az otthonom a Végtelen Világban

Kérdés:

Mi a csoport?

Válasz:

A csoport az edény, a Végtelen Világ Malchut-jának része, mely megjelenik a személy számára mint egy olyan hely ahonnan el kell kezdenie összekapcsolódását az összes lelkekkel.

Ezek az egyéni lelkek melyek legközelebb állnak hozzá. És amikor a személy felfedi ezt a kapcsolatot, meglátja hogy minden egy edényhez, egyetlen lélekhez tartozik.

Ugyanakkor egyenlőre csak ez a rész van felfedve számára, hogy könnyebb legyen neki összekapcsolódni, belépni. Neki még csak a teljes csoporttal sem kell összekapcsolódnia, kiválaszthat egy két embert akiket közelebbnek érez magához.

Mi az információs gének, a Resimók irányítása alatt működünk. A bennünk megjelenő Resimók típusának megfelelően, mi keressük az embereket magunk körül, és azt nézzük ki illik hozzánk és ki nem.

Mi azt hisszük, hogy mindezt fizikai gének, hormonok határozzák meg, pedig valójában mindez csakis a belső Resimóinkon múlik. Még tudat alatt is, mi minden egyes részletnek nagy fontosságot tulajdonítunk, kiválasztva a formáját, a szagát, illatát annak a személynek aki többé kevésbé hozzánk illik.

Úgy tűnik számunkra, hogy mi a külső tulajdonságok alapján választunk, de ez nem így van, a mi belső Resimónk nyilvánul meg ezáltal. Általában mi olyan “keigészítő” tulajdonságokat keresünk, melyek minket kiegészíthetnek. Ez mindenben megtörténik, kezdve az egyszerű földi szeretettől barátokon keresztül egészen a Kabbala csoportig, ahol a mélyebb, gazdagabb Resimók kerülnek felfedésre. Azonban ugyanazok az alapelvek működnek mindenütt.

Így eljutunk a csoporthoz. De amikor megpróbálunk azon belül összekapcsolódni, mindenfajta problémák jelennek meg mivel a Resimók töröttek. Mi nem vagyunk képesek egyszerűen összekapcsolódni ezen Resimók által, egymást kiegészítve. Elkezd megjelenni a közöttünk levő megegyezés hiánya. Egyrészről én szeretem ezeket az embereket, és megértem őket. Ugyanakkor valami közbeszól, és szétválaszt minket. Nekünk ezen zavarások felett kell dolgoznunk.

2o12 október 21., Reggeli lecke, 1.rész Rábásh írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,699 seconds.