Dr. Michael Laitman

Támadás a belső ellenség ellen

Támadás a belső ellenség ellen

Az önző elme a csoportot idegen erőnek tekinti. Azonban egy személy képes ezt az erőt felhasználni, azt magához közelebb húzni, és ebben az esetben az segítségére lesz. Ez a módja annak hogy a személy elkezdje megérteni, hogy ez a hatalmas világ körülötte összes köreivel, melyek őt körbeveszik és nyomást helyeznek rá, célirányosan lett megteremtve.

Nem várhat segítséget a kövületi, növényi és állati szintektől. Azok képtelenek a személyt segíteni, mivel nincs szándékukban saját természetük fölé emelkedni. Csak a csoport és a barátok aspirálnak arra, hogy saját természetük fölé emelkedjenek. Az nem számít, hogy vajon felismerik-e már ezt a tényt vagy sem. A Teremtő megadta nekik a szívben található pontot, egy speciális vágyat hogy a Teremtőt keressék és Őt felfedjék. Ez az egyetlen vágy melyre a személynek szüksége van ahhoz hogy barátait érzékelje.

Számtalan spirituális szikra található barátainkban, amennyiben azokat összegyűjtjük az éppen elégséges lesz arra hogy felfedjük a spirituális edényt. és akkor mi elkezdjük érzékelni a spiritualitást és azt a felső erőt mely az egész valóságot kitölti.

Ez megmagyarázza miért is olyan fontos hogy összegyűljünk, hogy összekapcsolódjunk, és hogy inspiráljuk egymást. Bár a legfontosabb dolog a barátok igazolása, teljesen függetlenül attól milyen rossznak is tűnnek elkényeztetett szemeinkben. Az lett mondva, “Mindenki saját hibáin keresztül bírál”.

Úgy tűnik számomra hogy én magasabban vagyok mindenki másnál, és hogy többet érzek és értek mint a többiek. nem számít hogy barátaim nem érték még el a teljes felfedezést, a legfontosabb az, hogy létezik a szikra bennük. A Teremtő mindegyikőnkbe beleültetett egy apró részecskét a felső világból, mintha csipeszt használt volna hogy a felső valóság egy részét belénk helyezze.

A mi csoporttársaink szikrái valójában az igazi “barátaim”. Nekünk csak a barátaink szívében található szikrákkal kell foglalkoznunk. Csakis a szívben található szikrákra kell gondolnunk – a felső világ bennünk levő részecskéire. Nekünk azokat kell összekapcsolnunk, és soha semmi másra nem szabad odafigyelnünk ezeken túl, se a fizikai testekre, se magukra a szívekre, vágyakra. Minden más vágyat figyelmen kívül kell hagynunk. Egyátalán nem szabad hogy azokra gondoljunk, a legfontosabb az a szikra.

Meg kell értsük azt, hogy mi nem egy külső ellenséggel harcolunk. Azokkal a belső akadályokkal kell megkűzdenünk melyek megakadályozzák kapcsolatunkat barátaink szívével. Ez az első lépés az igazság felé.

2o12 október 2o., Ünnepi Vacsora a Rabash tiszteletére

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,137 seconds.