Dr. Michael Laitman

A jövő eljátszása

A jövő eljátszása

Kérdés:

Mit jelent az hogy magunkra vonzzuk a Reformáló Fényt?

Válasz:

Amikor én a Zohárt olvasom, én magamon belül akarok változásokat látni, mintha az energia egy nyalábja lépne be belső rendszerembe, fény, erők, új részletek, új tulajdonságok. Valami befolyásol engem, és én érezni akarom hogy mi az ami engem befolyásol, és mi az ami bennem a változásokat létrehozza. Tudni akarom mindezt, érezni akarom az ízeket, és látni akarom hogy ezek a változások hogyan történnek meg bennem, és hogy magamon belül hol tudom elképzelni mindazt, amiről a Zohárban olvasunk, hogy az ne csak valami elképzelt illúzió legyen, hanem azt valóban érezzem tulajdonságaimon belül. Ez az, amit várok, a változásokat megszerzés iránti vágyamon belül.

Nekünk kollektív erőfeszítést kell tennünk, kölcsönös segítséggel, és akkor a Reformáló Fény sokkal erősebb lesz mint amikor az csak egyénileg befolyásol valakit. Akkor sokkal könnyebb bármit is elérni. De ez csak akkor történik amikor a személy együtt működik másokkal, velük való kapcsolatban. Ezáltal ő közelít a Fényhez, mivel a Fény iránti vágya többé nem önző, hanem valamilyen mértékben már hasonlóvá vált a Fényhez.

Természetesen ez még mindig saját magáért történik, a személy megpróbál hasonlóvá válni a Fényhez bizonyos mértékben, és látszólag megpróbál azzal azonosulni. Ez van “játék”-nak nevezve. Természetesen magam számára kérek, de bizonyos mértékben ez már olyan, mint egy valódi és helyes adakozási tulajdonság.

Mi módon hasonló mindez? Pár ezer egoista összegyűlik, mindannyian adakozni akarnak, bár valahol mélyen lelkükben mindegyikőjük saját magának akarja azt, és lenéz mindenki mást, de mégis kollektív erőfeszítést tesznek, mintha összekapcsolódnának, mintha sóvárognának, mintha mindezt a Teremtőért tennék, adakozásért – ez van “mintha  játék”-nak nevezve. Ők “agymosás”-t hajtanak végre egymáson, mintha mindez valóban valami hatalmas, valami fontos lenne. Valójában semmi valóságos nem található itt, de ez az, ami meg kell tennünk  annak érdekében hogy elérjék a következő szintet. Mindez azért van mivel egy szakadék található a szintek között, és mi nem vagyunk képesek elérni a felső szintet mielőtt fel nem emelkedünk ahhoz, és a felemelkedés érdekében játszanunk kell.

Tehát még erősebben össze kell kapcsolódnunk és akarnunk kell, hogy azt érezzük, hogy a Fény megváltoztasson minket.

Ugyanakkor az csak változást hoz létre rajtunk, de később szándékunk pontosabbá válik, hogy az megváltoztasson minket kapcsolatunkban, egységünkben, de ez majd később történik meg. Most legalább arra kell céloznunk, hogy a Fény hatással legyen ránk.

2o12 október 22., Reggeli lecke 2.rész, Zohár

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,120 seconds.