Dr. Michael Laitman

Felébredés a csoport segítségével

Felébredés a csoport segítségével

Kérdés:

Mikor lesz lehetséges azt mondani hogy a személy a “három vonal”-lal dolgozik?

Válasz:

Mi még nem értünk el ahhoz a munkához, és amikor elérünk oda akkor majd részleteiben megtanuljuk azt. Egyszerűbb, általános formájában lehetséges azt mondani, hogy a személy képes párhuzamosan megtalálni magát mind a cél fontosságának, nagyságának érzetében, és ugyanakkor saját alantasságának érzetében, azaz, hogy ugyanabban az időben megismerte teljes egóját és képes azt lenullázni. Mindez összekapcsolódik egymással, és ezen állapotok felett ő egy vizsgálati állapotban van a Teremtővel, azáltal hogy igazolja a Teremtőt és köszönetet mond Neki.

De ugyanakkor ezek csak szavak, és a személynek el kell érnie azt az állapotot amikor már valóban érzi ezt a jelenséget. És itt lehetetlen csak úgy átugrani a szinteket. Lehetetlen az érzést más szavain keresztül elérni.. A személynek lassanként meg kell “rágcsálnia” azt, meg kell emésztenie ezeket a dolgokat, hogy az elkezdjen belé hatolni, és akkor elkezdi magába szívni ezekez az állapotokat és elkezdi fokozatosan érezni a belső mozgásokat. És akkor, legvégül, az úgy jelenik meg mint egy bizonyos mennyiségű adat közös érzete, mely összességében “középső vonal”-nak van nevezve. Nekünk el kell érnünk ezt a gyakorlatban.

Ezért beszéljük meg ezeket a dolgokat a csoportban, annak érdekében hogy felgyorsítsuk ezek megközelítését. Minden ezen múlik, azon hogy ez a cél mennyire lebeg állandóan szemeink előtt, hogy mekkora mértékben ébresztjük fel egymást, és, hogy az ne engedje, hogy nappal vagy éjjel megnyugodjunk.

Amennyiben a személy egyedül ébred fel, az nem elég. Az lett mondva akkor, hogy “felébresztést kapott Felülről”. De amennyiben felébresztését a csoporttól kapja, az már jó. És amikor egyedül ébred fel az egyszerűen egy ajándék felülről, mely nem nagyon hasznos fejlődése céljából.

2o12 október 21., Reggeli lecke 1.rész, Rábásh írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,599 seconds.