Dr. Michael Laitman

Csak helyesen kell kérnünk

Csak helyesen kell kérnünk

Minden úgy van elrendezve hogy a felső erő, a jó és jóság, az Felül van a Teremtő kezeiben. Annak érdekében, hogy a személy elérhesse ezt az erőt és azzal azonosulni tudjon, ahhoz adaptálnia kell, hozzá kell igazítania magát, ahhoz hozzá kell olvadnia, és egyszerűen fel kell fedeznie egy vágyat minderre. A személy korrekciója és felemelkedése teljesen a felső erőn múlik.

Ebből az következik, hogy létezik egy negatív erő alul és egy pozitív erő felül, és a személy a kettő között van, hogy képes legyen maga meghatározni azt hogy vajon a megszerző erőhöz, vagy az adakozó erőhöz akar-e tartozni.

Amikor a személy képes magát megkülönböztetni ettől a két erőtől, és elkezdi saját maga meghatározni saját állapotát, ez jelenti azt, hogy  magán belül található “ember” pontjához kapcsolódott. A teljes munkánk abból áll, hogy tisztázzuk mit jelentenek mindazok az állapotok melyekbe állandóan belezuhanunk. A felső erő az mely meghatározza ezeket az érzéseket egónkon, vágyainkon, és tulajdonságainkon belül, hogy mi képesek legyünk meglátni mennyire ellentétesek vagyunk a felső természettől melyhez hasonlóvá akarunk válni, melyet el akarunk érni.

Ennek megfelelően képessé válunk arra, hogy meghatározzuk mit is kérjünk. Valójában semmi más nincs elvárva tőlünk kivéve a kérelmet, és ez összes erőfeszítésünk végeredménye, summája.

Ennél fogva azt mondja, “Én keményen dolgoztam és találtam!” Én erőfeszítést teszek annak érdekében, hogy leellenőrizzem és tisztázzam jelenlegi tulajdonságaimat, melyeket felkészülésként kaptam meg Felülről a törés eredményeképpen.
Nekem ezeket a tulajdonságokat a Teremtő tulajdonságaihoz kell hasonlítanom, de honnan tudhatnám ki ez a Teremtő?

Nekem a csoporton belüli adakozásra kell sóvárognom, és állandóan éreznem kell a cél fontosságát. Amikor egy ellentétes erő ébred fel bennem, képessé válok a két erő összehasonlítására. Én nem hasonlítom magamat másokhoz, hanem állandóan emelem a jobb vonalat, és akkor a bal vonal automatikusan megjelenik bennem. E között a két vonal között vagyok képes tisztázni a hiányosságot, azáltal hogy arra sóvárgok hogy hasonlóvá válhassak a jobb vonalhoz, a bal vonallal együtt, azt “áttéve a jobb oldalra”.

Ezáltal “Szent munkát” végzek korrekciómban, és mindent  megteszek, hogy végre felfedezzem mennyire ellentétes vagyok a Szentséghez és tisztasághoz képest. Ez juttat el engem az imához.

Minden először is csak, az ima ereje által érhető el, mely összes erőfeszítéseink eredménye. Amennyiben én felfedezem a megfelelő hiányosságot magamon belül, meg leszek jutalmazva az adakozással a Fény által, először a korrekcióval majd a beteljesítéssel, mely már a Teremtővel való összeolvadást jelent.

A személy a munka végrehajtását ezen különleges módon keresztül éri el: A Teremtővel való teljesen ellentétes állapotból végül képes összeolvadni a Teremtővel. Meg kell értsük azt, hogy nincs magasztosabb állapot munkánkban, mint a hiányosság érzete, az ima, amennyiben a hiányosság valóságos. Ez az ahogy összes erőfeszítésünk summája, végkövetkeztetése megjelenik.

2o12 október 23., Reggeli lecke felkészülése

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,166 seconds.