Dr. Michael Laitman

Te jobbra és én a balra?

Te jobbra és én a balra?

Báál HáSzulám “A Tóra átadása” (“Mátán Tórá”), 5-ös pont:

“Először is meg kell érteni, hogy a Tóra miért lett az Izrael nemzetének átadva, és nem az egész világ összes embereinek egyenlő módon, vajon Isten ments valami nacionalizmusról van szó? És persze, csak zavarodottság,  csak egy értelmetlen ember gondolja, hogy így van. Sőt, a bölcseink megvizsgálták ezt a kérdést, azzal a szándékkal amelyet később mondtak, hogy Isten minden egyes nemzetnek és nyelvnek felajánlotta, de azok nem fogadták el”.

De amit furcsának találnak, akkor miért hívják a kiválasztott nemzetnek, mint ahogy írva van: az Urunk kiválasztotta az Izrael nemzetet, hiszen nem volt más nemzet, hogy ezt akarta volna. Sőt, lehetséges, hogy a Isten eljött a Tórával a kezében, ajtóról ajtóra járt, hogy beszéljen ezekkel a vademberekkel, akik soha nem hallottak ilyent és nem fogadták szívesen”.

Felső Fény hozta el a Babilóniaknak a törés érzetét, a pusztulás érzését, egyfajta válságot, amikor minden szétesett a szemük előtt. Az emberek érezték a gyűlöletet és képtelenek voltak létezni.

Szóval mit csináltak? Ugyanaz a dolog, amit ma csinálunk, mint egy család, már nem élnek együtt, külön élnek, elválnak.

Tulajdonképpen nagyon okosak voltak, ők helyesen cselekedtek: “Miért maradjunk egymással? Sokkal jobb, ha elválunk az egyik egy oldalra, és a másik más oldalra”. Ahogyan mondta Ábrahám Lótnak: “Te balra, és én jobbra, vagy te jobbra és én balra. Válassz, hogy merre menj. Miért kéne küzdenünk egymással?”.

Ez a válság megmutatta magát az ősi Babilonban, és mindenki egy kérdéssel állt szemben: “Mit kell tennünk”, és egy része elkezdett gondolni az élet céljáról,  mit tegyenek ezzel az élettel, hogyan jussanak el egy magasabb állapotba, és a többi része ment annak hasznosságát követve, hogy elrendezzék az életüket”.

Természetesen a válság elhozta a bajokat. Itt, el kell jönnie egy külső felébresztésnek, amely nyomást helyez az emberekre,valami történik, hogy rossz nekik.

Általában véve, az új szakasz nem jön csak úgy, hanem valamilyen sors ütése által. A tömegek nagy méretű csapásokat kapnak, és ugyanazon a szinten hagyja őket, de azzal a kérdéssel “Hogyan vagyunk képesek megbirkózni és tovább lépni? Talán szükséges létrehozni egy új helyzetet? Mint pl. forradalmak? vagy esetleg valamilyen belső vagy külső hatásokon keresztül?”. És a másik kis része felébred a felső vonzás által. Ezért a Teremtő mindenkihez fordul, de csak egy kis maroknyi ember akik felébrednek, és az úgynevezett “Izrael nemzete”.

2o12 október 24, Reggeli lecke, “A Tóra átadása” cimű cikkéből

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,628 seconds.