Dr. Michael Laitman

Az összeolvadás mindig meglepetés

Az összeragadás mindig meglepetés

Baal HaSulam “Matan Tóra”, (A Tóra átadása) 6.pont : “És a tökéletesség szó a Tórában és a próféciában van kifejezve, és a bölcseink szavaiban egy egyszerű szóval “Dvekut” (összeolvadás, összetapadás). És a közös szó használata a tömegek által elvesztette szinte minden tartalmát. Bár ha ezen a szavakon gondolkozunk akár csak egy pillanatra is, akkor eláraszt ennek a gyönyörű szónak a a csodálatos státusza”.

Mi nem fedezzük fel azonnal az összeolvadást. Ennek vannak mértékei, és minden egyes alkalommal, amikor feltárul az emberben, ez döbbenetes és meglepő pont marad, mintha egy lövés érte volna.

Ezt nem lehet leírni, és nem lehet azonosítani csak akkor ha elérésbe kerül. Mi így épülünk, emelkedünk fel: amikor az összeolvadás, összetapadás megjelenik, akár a legkisebb mértékben is,akkor az aggodalom és bizonytalanság helyett, onnantól csodálkozás, meglepetés ér bennünket egy teljesen új világban, amely hirtelen feltárult előttünk. S akkor világossá válik, hogy ez az ember ezt ajándékba kapta meg a Teremtőtől.

2o12 október 24, Reggeli lecke, “Matan Tóra” leckéből

BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,623 seconds.