Dr. Michael Laitman

A spirituális előrehaladás motorja a szégyen

A spirituális előrehaladás motorja a szégyen

Báál HáSzulám “Mátán Tóra” (A Tóra átadása), 7. pont: ” Aki élvezi a barátja nehéz munkáját, az fél attól, hogy a másik arcába tekintsen, mert ezáltal ő egyre jobban megszégyenül, amíg el nem veszíti emberi formáját. És emiatt ami a Teremtő teljességében terjed ki, a személyben sem lehet hiányosság, ezáltal megadta nekünk a teret, hogy elérjük magasztosságunkat a saját munkánkon keresztül, a Tórával és a parancsolatokkal végzett munkánkkal”.

A teremtés ellenkező a Teremtő tulajdonságával szemben, az egoista vágya “uralkodik”. Az egyetlen dolog, ami szemben áll az a szégyen, a “saját én” – ben érzett hiba.

Valójába, ez a két részlet eggyé egyesül, és ez teljesen elegendő ahhoz, hogy a teremtményt elhozza a korrekcióhoz. Ez azért van, mert a személy kész bármit megtenni, hogy ne érezze a szégyent az ő megszerzési vágyában. Ő képes elviselni a szégyent, de csak akkor ha lefedi a megszerzés vágyat úgy, hogy ne károsuljon teljesen. Még ha a megszerzési vágy megsérül az első szinten, de nem a negyedik szinten, mivel akkor azonnal kényszeríteni a személyt, hogy vessen véget a jelenlegi állapotának és megszakítja azonnal a szégyenérzetét minden lehetséges eszközzel.

Általában mi kompenzáljuk a hibákat, hogy tanulva a környezettől. Az egész rendszer olyan módon van felépülve, hogy az ellentétes három vonalon mi valahogy megbirkózzunk a szégyennel. De valójában ez egy nagyszerű érzés, amely csak a magasztos lelkek számára lett felkészítve.

Kérdés:

Mi a viszony a szégyen és az összeolvadás között, amelyet Nekünk el kell kell érjünk?

Válasz:

Szégyen és összeolvadás, félelmek és szorongások, amit akarsz, minden az összeolvadásnak a részei. Az összeolvadásban mindenki része a legmagasabb mértékben, és a legnyitottabb mértékben.

2o12 oktober 24, reggeli lecke, A “Mátán Tóra”,(Tóra átadása) 7. pont

(BS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,138 seconds.