Dr. Michael Laitman

Mit jelent az hogy megpróbálni adakozni?

Mit jelent az hogy megpróbálni adakozni?

Kérdés:

Mit jelent az, hogy megpróbálni adakozni?

Válasz:

Megpróbálni adakozni azt jelenti, hogy megpróbálunk nem a saját érdekünkben dolgozni, amennyire jelenleg képes vagyok mindezt megérteni. Én megpróbálok bármely olyan megszerzés fölé emelkedni, mely magamnak bármilyen elégedettséget, kényelmet hoz, mintha magamat teljesen kivágnám a képből. Emellett én a csoporthoz fordulok és megpróbálom a barátok példáját követni, hogyan kell jutalom nélkül dolgozni.
Nem számít hogy a csoport milyen magas szinten áll. Amennyiben én ezt a tulajdonságot keresem benne, akkor azt meg is találom.

És akkor képes leszek ezt az energiát magamba szívni, és legalább bizonyos tetteket végezni, vagy legalább azt akarni hogy bizonyos tetteket követhessek el amelyekben semmi önös érdekem nincsen, amely semmilyen e-világi hajtóerőre nem alapul. Én úgy akarok cselekedni, hogy magamat leválasszam anyagomról, eredendő természetemről.

És természetesen, amit ezután érzek az, hogy mindez mennyire nem természetes, és mindez mennyire lehetetlen, hogy ez mennyire ellenkezik a  teljes alapvető természetemmel, De ezek az erőfeszítések elkezdik a Fényt magam irányába vonzani, és ezek az erőfeszítések vannak “ima”-nak nevezve.

2o12 október 24., Reggeli lecke 1.rész, Rábásh írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.