Dr. Michael Laitman

Mit adhatunk mi a Teremtőnek?

Mit adhatunk mi a Teremtőnek?

Kérdés:

Hogyan adakozhatnék a Teremtőnek, amennyiben semmivel nem rendelkezem, amit adhatnék?

Válasz:

Mit képes a kisbaba édesanyjának adni? De nézzük meg micsoda boldogságot ad mégis, milyen elégedettséget képes nyújtani. Amennyiben mi elképzeljük azt, hogy a Teremtő minket egy végtelen, abszolút és tökéletes szeretettel kezel, akkor mi mit adhatunk viszonzásul Neki? Legalább valamilyen választ, egy kicsiny mosolyt. Amennyiben Ő szeret minket, akkor teljesen mindegy milyen lépéseket teszek az Ő irányába, az élvezet lesz az Ő számára. Az egyetlen kérdés az, mit jelent az hogy “az Ő irányába”?

Csakis egyetlen cél létezik: Hogy élvezetet adjunk a Teremtőnek. Mindez csakis adakozás által lehetséges, azáltal hogy mi olyanná válunk mint Ő.

Mit akar az édesanya a gyermektől? Érezni akarja a reakciót a kisbabától, mint egy kicsiny személy reakcióját, egy mosolyt, egy mozdulatot irányába. Ez az élvezet az anya számára. Az anya az emberi tulajdonságok megjelenését akarja látni a kisbabába, a fejlődés jeleit. És nekünk is ebből a példából kell tanulnunk. Ez az, amit a Teremtő akar tőlünk, és ezáltal vagyunk mi képesek  neki élvezetet okozni.

2o12 október 24., Reggeli lecke, 1.rész Rábásh írásai

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,127 seconds.