Dr. Michael Laitman

A Teremtőhöz való kapcsolódás, az Ő benne való beolvadás nélkül

A Teremtőhöz való kapcsolódás, az Ő benne való beolvadás nélkül

A Teremtő a természet leguniverzálisabb, és legáltalánosabb törvénye. Ő van úgy nevezve, hogy “A Jó aki Jót cselekszik”.

A természet törvénye számtalan részből áll: a kövületi, növényi, állati és beszélő szintekből. Általában mindez a megszerzés iránti vágyról szól, melynek kielégítésére törekszik a Teremtő. Ő azt akarja hogy mindezen szintek a legmaximálisabb jóság érzetében létezzenek.

Mi képes őket beteljesíteni? Semmi más nem elégítheti ki őket mint az, hogy ugyanabban az állapotban létezzenek, melyben a Teremtő maga található. Bármi ami ennél alacsonyabb szint nem tekinthető úgy, hogy “A JÓ aki Jót cselekszik”, mivel ez azt jelentené hogy valami hiányzik.

Tehát a teremtés célja nem az, hogy a személy “beolvadjon”, vagy feloldódjon a Teremtőben. Épp ellenkezőleg: a teremtésnek meg kell őriznie egyéniségét, és ugyanakkor hasonlóvá kell válnia a Teremtőhöz.

A maximális, legmagasztosabb jóság amit a teremtés megkap: “Nagyszerű! Te minden Tőled telhetőt nekem adtál, most én nem adom meg magam Neked semmiben – sem abban a formában hogyan fejezem ki magamat, sem működési formámban, sem azokban az állapotokban melyeken keresztül megyek”. Ez az állapot melyet nekünk el kellene érnünk.

A teremtés számára csak akkor lehetséges a tökéletesség érzékelése, ha megmarad mint teremtés, azaz valami, ami szemben áll a Teremtővel. Ugyanakkor a teremtésnek hasonlóvá kell válnia Ő vele anélkül hogy feladná “függetlenségét”.

Ennek érdekében a teremtésnek át kell élnie azt az állapotot, amikor ellentétes a Teremtővel, meg kell maradnia ebben az állapotban, azaz belsőleg meg kell tartania a gonosz hajlamot, meg kell tartania az ellentétes vágyakat, és egy jó szándékú attitűdöt kell építeni ezek felett. Csakis amennyiben a teremtés képes megtartani mindkét pólust, akkor maradhat meg teremtésnek, de ugyanakkor mindeközben hasonlóvá válik a Teremtőhöz.

Ezt a folyamatot a csoporton belül kell végrehajtani, azaz a vágyaknak azon kicsiny részében, melyek a beszélő szinthez tartoznak, mely rész “Izrael”-nek van nevezve. Ez a csoport az melynek be kell indítania a folyamatot, hogy keresztül menjen a hibákon, és azok felett korrekciót végezzen. Miután ez a munka teljessé vált, a csoportnak a munka eredményét át kell irányítania az egész emberiség számára, és cserébe, az önkorrekción keresztül az emberi szint megváltoztatja majd az állati, növényi és kövületi szinteket. Ez az elkövetkezendő események szekvenciája.

A Teremtőhöz való kapcsolódás, az Ő benne való beolvadás nélkül

2o12 október 21., Reggeli lecke, 4.rész, “Mátán Torá” (A Tóra átadása)

(HZS)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,619 seconds.