Dr. Michael Laitman

Az özönvíz a munkában

Az özönviz a munkában

Rabash cikk: “Mi az özönvíz a munkában”: A Zohárban írva van a Noé (Noah) szakaszban, hogy: “És én hozom rátok, a Földre az özönvizet” … tudjuk, hogy amikor az ember elkezd dolgozni az adakozás érdekében, akkor a test ellenáll, és így szól: “Mért olyan fontos ez a munka számodra? Milyen logika található ebben a munkában?”abban, hogy te nem akarsz a saját érdekeidért dolgozni. Hiszen neked arról kellene gondoskodnod, hogy élvezd az életed. Az adakozás azt jelenti, hogy te nem a magad számára dolgozol! Ez ellentétes még a természetünkkel is!”..  ez a (héberül: Mi) ki? kérdése.

De van egy másik fázisa is annak, amikor a test ellenáll a Teremtőben való munkának, miszerint amikor az ember azt mondja a testnek, hogy nekünk igen is  hinni kell a Teremtőnek, hogy Ő mindent lát és mindenható és mindenek fölött valóan irányít, mint Jó és Jótevő. Ekkor  a test szembeszegül, és megszólal belőle a fáraó: “Ugyan ki az az Örökkévaló, hogy nekem meg kellene hallanom Őt?”, azaz feltárul, hogy nehéz a számomra az hogy higgyek a Teremtőben. Ezzel azt vallja meg (az egó), hogy nem tud a Teremtő érdekében dolgozni, de tudjuk, hogy ha érezné a Teremtő nagyságát, akkor már megértené, hogy érdemes Őt szolgálni, de ere csak is a szívben lévő pont képes”…ez a (héberül Ma) mi? kérdése..

Ez a két kérdés: “Ki?”(Mi) és “Mi?(Ma)”,kérdéséből lesz a “Maim” (azaz a Víz szó), ennek fel kell tárulnia minden egyes ember előtt a spirituális út során, és tudnia kell az embernek , hogy hogyan birkózzon meg ezzel, és hogyan értse meg ezen kérdések mélységét. A “Ki” és a “Mi” kérdése nagyon fontos, hatalmas erőfeszítések eredményeként jutunk el a feltárásához, annak alapján amit az ember befektet a csoportba, a tanulásba, és mikor próbál mindent megtenni a cél érdekében.

Az előbb felsorolt munkák eredményeként, jelennek meg ezek a kérdések az ember számára, azaz a  “Ki?” és a “Mi?” kérdése ami valóban stabilizálja az embert, és segít neki megkülönböztetni az erőket, amelyből képes megépíteni a spirituális edényét.

Mindannyiunk edényébe felépül két ellentétes vonal, amelyek felett az ember megépíti a “középső vonalat”. Minden jellemvonás és mozzanat részlet fölött az embernek meg kell határoznia a közös nevezőt, amely a “középső vonal”.

Tehát, először is az embernek meg kell vizsgálnia ezen két kérdés mibenlétét: “Ki?” és a “Mi?”, amely jelentése, a víz (ma-im), azaz özönvíz. Ahogy Rabash írja: “.. ha az ember boldogul ezzel a két kérdéssel,  akkor az értelme fölött halad, azaz akkor megmentetett az özönvíztől”.

2012 November 1, Reggeli lecke 2.kötet, Rabash cikkéből: “Mi az özönvíz a munkában”

BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.