Dr. Michael Laitman

Hogyan lehet az egó jó?

Hogyan lehet az egó jó?

Kérdés:

Milyen módon lehet az egó jó és hogyan lehetséges azt jótékonyan használni?

Válasz:

Az egó hasznos, mert ez az egyetlen energia, ami létezik bennünk. Ez lök minket előre, emel fel minket. Az evolúciónk során az egó volt az, amely folyamatosan emelt minket felfele, az állati szintről a jelenlegi szintre.

És most jelenleg egy gócpontban vagyunk, ahol megváltozunk. Kezdjük megérteni, hogy az egó korábbi formájában már nem működik, eljárt felette az idő. Nem vagyunk képesek tovább dolgozni vele, ezt mutatja meg nekünk a jelenlegi válság is.

Ez a korábbi egó válsága, amikor mi azt használtuk úgy tűnt számunkra, hogy minden rendben van, minden normális és lehetségesnek látszott, hogy minden ugyanúgy folytatódjon tovább örökké. Azonban hirtelen kiderült, hogy ennek vége van, minket már egy egységes rendszer foglal magába, a teljes egymásrautaltságban.

Azonban, ha mi teljes mértékben függünk egymástól, hogyan tudjuk használni az egót? Fokozatosan változunk – mint egy családban, melyben mindenki a másiktól függ – szükségem van az egóra, hogy kalkulálni tudjam a másoktól való függésemet. Ez azt jelenti, hogy ezentúl az egót eltérő módon kell használni, már egy integrált módon, mások egója szerint.

Kiderült, hogy el kell kezdenünk használni az általános, megosztott egót, ami összekapcsol egymással és felemel minket az egységünkért; kapcsolat és támogatás fontosabb lesz, mint a személyes egó, vagyis az egónk kölcsönös, szociális és kollektívvé válik.

Ez azt jelenti, hogy a csoportunknak szüksége van egy közös célra és nekünk el kell érnünk azt a kölcsönös célt minden egyes személyes egót afelé tolva. Ekkor mindenki készen fog állni a kölcsönös cél elérésére, a kölcsönös kapcsolódásra és végül mi elkezdjük mérni sikerességünket a kapcsolódásunk mértékében. Ez nagyon fontos. Az egónk nem semmisül meg, csak egyszerűen egy másik módon hasznosult, egy egyesített módon.

10 október 2o12, Virtuális Lecke

SzL

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,637 seconds.