Dr. Michael Laitman

A “Sendy” hurrikán : minek és miért?

Az emberek álladóan kérdezik ezekben a napokban, hogy mi történik “Sendy” hurrikánnal kapcsolatban az Amerika keleti partján. Mindenki szeretne hallani valami választ tőlem: Miért történt ez? Mi a válaszunk erre?

Báál HáSzulám egy nagyon világos és nyitott módon ir erről: Mi részei vagyunk a természet rendszerének, és a mi fejlődésünk egy olyan állapothoz ért, hogy a természet már nem visel el minket többé. Abban a pillanatban ha ez a rendszer elkezdi megmutatni magát, mint egy “kerek” összefüggő, integrált rendszer, ahol mindanyian össze vagyunk kapcsolódva, és nem ennek megfeleően viselkedünk, akkor a csapások sokkal magasabb minőségűvé vállnak, mivel nem az “állati” szinten érnek el minket, hanem a “beszélő” szinten.

A történelem folyamán mi kifejlődtünk a kövületi, a növényi és állat szinteken. A mi egónk folyamatosan növekedett, egyre erősebben, egyre gyengébben, és az utóbbi időben egy exponenciális sebességgel, amíg el nem értük a beteljesedés pontját, és összeálltunk egy “körré”. Eddig minden egyszerű módon fejlődött: általában a személy egyre egóistább lett, többet kereshet, és sikeresebb lesz. Úgy gondoltuk, hogy ez a fejlődés örökké fog tartani. Mi annyira biztosak voltunk az ötletinkben, hogy ő elrejti tőlünk a természeti erőforrások korlátait.

De ma, amikor a természet megmutatja magát mint egy “kör”, és megköveteli, hogy mi is egy “kör” állapotává váljunk. Most már nem elég számunkra, hogy csak lecsökkentjük az egónkat, és jók legyünk egymással. Ma nekünk össze kell kapcsolódnunk egymással egy kölcsönös módon.

Ez egy teljesen új tulajdonság, egy más kölcsönös kapcsolat. Mivel korábban amikor az emberiség képes volt meghajlítani az egóját a háborúk és katasztrófák során,ez ma már nem fog segíteni. Szükségünk van új minőségi kapcsolatra, és ez csak a Reformáló Fény által jelenhet meg. Mivel ez kapcsolat ellentétes a mi önző természetünkkel, ezért nem történhet meg önmagában. Ezért, ha a mi cselekedetünk nem ebben az irányban működnek, és nem segítenek vonzani a Reformáló Fényt, akkor ezek a cselekedetek csak hogy kárt és katasztrófát okoznak.

Itt jön Izrael nemzetének a szerepe. Ő irányítja a helyzetet a Kabbala Bölcseletének a módszerével, amely az egyetlen olyan eszköz, amely képes a Reformáló Fényt a vonzzani, amely képes “kerek”-ké tenni az egész emberiséget. Ugyanis, láthatjuk, hogy milyen kritikus helyzetben vagyunk. Az emberiségnek ma már csak Reformáló Fényre van szüksége. Ha nem kezdi el és nem képes “kerek” – ké tenni magát, akkor olyan pusztulás jön, hogy a hurrikán semmi nem lesz ahhoz képest ami jöhet. És itt Izrael felelős érte, tőle függ az út folytatása. Ha nem leszünk képesek stabilizálni magunkat, mint azok, akik az emberiséget összekapcsolják a Reformáló Fénnyel, ha nem hajtja végre a Galgalta vé Éynáim szerepét, ha nem lesz a “közvetítő”, amely az emberiséget átvezeti, akkor a gonosz ellene fordulhat.

Tehát, egóista szempontból is, ha meg akarunk menekülni és túléljük mindezt, a Teremtő céljának a végrehajtása érdekében is, mi elégedettséget kell adjunk a Teremtőnek. Az Ő részéről, ez azt jelenti, hogy Ő jót adjon a teremtményeinek, és a mi oldalunkról – elégedettséget adjunk Neki.

Reméljük, hogy a mi tanulásunk segít minket, és képesek leszünk a Reformáló Fényt magunkra vonzani, amely korrigál minket, és rajtunk keresztül az egész emberiséget.

2 november 2o12, Reggeli lecke a Zohár könyvéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.