Dr. Michael Laitman

Az árvíz mely segít kilépni saját magamból

Az árvíz mely segít kilépni saját magamból

Nagyon sok munkára van szükség ahhoz hogy a személy elérje a Bina tulajdonságát, mely a szabadság elérését jelenti. Ezért a személynek nagy és erős támogatásra van szüksége a környezetétől annak érdekében, hogy állandóan érezhesse a cél nagyságát és fontosságát.

A Teremtő képes a Fáraó szívét megkeményíteni a bal oldalon, és olyan kérdéseket küldeni, hogy “Ki ez az Úr, hogy én meghallgassam Őt?” és “Mi ez a munka amit te végezni akarsz?” annak megfelelően hogy milyen mértékben erősíti fel ezt a támogatást. Mindezek a kérdések, kétségek és problémák egyre erősebben hatalmukba veszik a személyt, ameddig az “árvíz vizei”-vé válnak, melyek majdnem megfullasztják őt.

És akkor neki menedéket kell keresnie, és félelmétől vezérelve és a környezet segítségével végre eléri azt a következtetést, hogy csak a bárka mentheti őt meg. A bárka a feltétel nélküli adakozást jelenti, mely az egyetlen hely ahol képes az árvíztől elrejtőzni.

“A személy képes állandó teljességet érezni mivel elégedett sorsával”. De nem azért rejtőzik el a bárkán belül mivel elégedettséget, békét akar érezni vagy mivel megelégszik kevesebbel is. Számításai saját egója felett történnek most, megszerzés iránti vágya felett. Nem veszi már figyelembe mi történik egójával, mi történik saját vágyaival, életével. Összes számítása már e fölött történik, csakis arról szólnak hogyan képes kapcsolódni, egyesülni, mely azt jelenti hogy minden számítása saját bőrén kívül történik, önző érdekén kívül.

De mindez akkor történik amennyiben a személy kitartóan halad előre és előbb utóbb eléri azt a következtetést hogy szüksége van a bárkára, hogy neki önző számításai fölé kell emelkednie. Az árvíz vízei, a “Kicsoda?” és “Micsoda?” kérdései mind annak érdekében jönnek hogy segítsék őt saját egóján belül történő számításairól leválasztani, és hogy képes legyen a csoport belső pontjával egy kapcsolatot létrehozni.

Annak érdekében, hogy erre képes legyen szüksége van a Teremtő segítségére, akihez egy imával fordul azért hogy tovább léphessen, és képes legyen még erősebben a csoporthoz kötődni. “Sok-sok fillér egy nagy summává gyűlik össze” minden cselekedetével, az “éhínség hét éve” során. De mindez csak akkor történik amennyiben a személy összegyűjti azokat oly módon hogy az összes akadályt és teljes erőfeszítését mind a célhoz kapcsolja, állandóan megpróbálva megfelelően teljesíteni a feltételeket melyek megjelennek számára. Akkor lehetséges csak azt mondani hogy ő halad előre.

Pont úgy mint Noé történetében, aki nem éri el az üdvözülést azonnal, egy alkalommal. Története egy hosszú történet arról hogyan építi meg a bárkát, hogy jut el ahhoz a döntéshez hogy meg kell építse a bárkát ahová be kell gyűjtse az összes tulajdonságokat, vágyának összes szintjeit, és csak amikor összes vágya és a bárka el van rendezve, akkor képes a személy abban elrejtőzni.

2o12 október 31., Reggeli lecke, 1.rész Rábásh írásai

HZS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,114 seconds.