Dr. Michael Laitman

Érdemes várni 150 évig?

Ha érdemes várni 150 évig?

Kérdés:

Tegyük fel, hogy 100 -150 év múlva a Kabbala terjedni fog, mint Spirituális Tudomány és sokan fogják támogatni. De, felfedezzük, hogy nem minden egyes ember ért egyet a Kabbala Bölcseletével és ellene van. Vajon azok, akik tanulják a Kabbalát képesek betölteni a mennyei edényt, amelyet be kell tölteni? Mi történik, ha az egész emberiség nem tölti ki ezt az edényt, ha lehetséges azt gondolni, hogy a Kabbala ötlete beteljesül?

Válasz:

Mi nem beszélünk semmilyen mennyei spirituális edényről, és nem 150 éves terjesztésztésről. Arról a tényről beszélünk, hogy az ember a természet törvénye által halad, és érzi magán a csapásokat, ütéseket kap minden irányból. Mi a válságba vagyunk.

Kabbala elmagyarázza, hogyan lehet kijönni a válságból, de nem 150 év után. Körülbelül 150 évig lehetséges arról beszél, hogy fennáll annak a veszélye, hogyan folytatunk létezünk még egy évig? Újságokban írnak a jövő évről, hogy nem lesz termés, a végső időkről és lehetséges, hogy a világ minden részén cunamik lesznek. Nincs vesztegetni való időnk. A Kabbala nem elméleti tudomány, hanem nagyon praktikus, és mi fel kell használjuk, ha túl akarjuk élni.

Amikor valamit felfedez a fizika, a kémia vagy a gyógyaszat, akkor hirtelen azt mondják neked, hogy tilos, vagy ártalmas, másképp igy vagy úgy lesz és te vársz még 150 évig?. Itt ugyanaz a helyzet. A Kabbala nem azt jelenti, hogy higgyél benne és még nem is kell felhasználnod. A  Kabbala felkínálja: “Te akarsz haladni előre tudatosan, hogy legyen neked a jó és kapjál?”.

Egy bölcs ember látja a problémát előre, és megpróbálja elkerülni. Itt segít nekünk a Kabbala. Egy bolond fog várni, amíg ő megkapja a csapást: “Nem hiszek, én nem akarok” mint a gyermek, aki büntetést kap és azután megteszi amit kérnek tőle, mert nincs más választása. A Kabbala nem azt mondja, hogy hinned kell benne, megtanít téged és megtölt valamilyen edényt. Te itt ebben a világban meg kell változtasd magad a természet törvényei szerint, a homeosztázis fenntartása érdekében. Ha a homeosztázis feltételei szerint leszel a természettel, akkor jó lesz neked, mivel az egyensúly törvénye a legfontosabb. Ha az emberi szervezet kilép az egyensúlyból, az ember vérnyomása emelkedik, a cukor szintje és egyéb paraméterek változnak, és ez jelenti a betegséget. Ma a test és az emberiség egyensúlyhiány állapotban van a természettel, és ez fáj. Azt mondják neked, hogyan kell korrigálnod magad, és elérni az egyensúly állapotát egy nagyon gyakorlati módon ma, és nem 150 év múlva.

Ha most nem kezded el korrigálni magad, a jövő évben ellened áll a szárazság, a rossz növények, viharok, stb, nem is beszélve a gazdasági válságról, a pénzügyi és a családi válságokról. Felkínálnak egy egyszerűbb megoldást a problémára, ne a bot fenyegetéséből tanulj, hanem tanuld meg kinyitni a könyveket!

Mindegyik személy mondhatja: “Nem akarok fizikát tanulni ez nem fontos, én megélek nélküle is” . Most képzeld el az embert, aki nem ismeri a természet fizika törvényeit, ő létre tud hozni bizonyos mechanizmust vagy kölcsönhatást valamivel? Mi mindent ilyen módon számítunk, és építjük a különböző rendszereket.

Itt van meg  nekünk az abszolút szabad akarat, akarsz cselekedni vagy nem?. Ez minden. A Kabbala nem kényszerít senkit. Mi terjesszük a Kabbala bölcseletét az interneten szabadon mindenki számára, és senki nem kell, hogy azonosítsa magát. Ismerd meg a bölcseletét, a saját javadra van! Ez segít egyensúlyban lenni a világgal, és megérteni, hogy miért jönnek a problémák az utadba. Nem kell, hogy követője legyél az iskolának, ez nem egy vallás.

2o12 November 5, Grúziai kongresszus első. leckéjéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.