Dr. Michael Laitman

A látnoki képesség határai

A látnoki képesség határai

Kérdés:

Mi alapján ismerhetünk fel egy Kabbalistát? Bár a spirituális munka rejtett, maga a tény, hogy valaki vágyaink korrekciójáról beszél jelölheti ezt?

Válasz:

Nem tudom. Talán olvasott pár Kabbala könyvet és leírta neked a tartalmukat. Nos, ehhez mit szóltok? Ez alapján kabbalista ő vagy sem? Vagy elég ha az áldásaitól remeg a tested?

És mi van ha mond valaki valamit, ami pár nap múlva valóra válik? Nagyon kevés ember van a világon, akik előre meg tudják mondani a jövőt, de egy látnok nem Kabbalista. Van aki megmondja neked, hogy mi fog veled történni ebbe a világban, de ennek semmi köze a Kabbalához és a spiritualitáshoz.

Egy híres jós, Wolf Messing pontosan látta, hogy mi fog történni a jövőben, beleértve a világháborúkat és az emberek sorsát. Még saját halálának napját és pontos óráját is előre látta. A kubai krízis alatt pontosan felfedett minden lapot, leírva a két oldal aggodalmait, és bármilyen mozzanat következményeit. Ennek eredményeként a két oldal egyezségre jutott, és ezzel megszűnt a háború fenyegetése.

Egy ember érezheti, hogy mi fog történni a világban, mivel már minden létezik, de el van rejtve az érzékelésünk elől. Számunkra ez titok, de valójában nincs idő, és az egymás után feltáruló szintek, bizonyos emberek számára láthatóvá teszik ezt a rendszert.

Tegyük fel, hogy rövidlátó vagyok és öt percbe telik, hogy olyan közel menjek hozzád, hogy felismerjelek. Másrészt, ha felveszem a szemüvegem”közelebb” leszek, anélkül, hogy meg kéne várni azt az öt percet, és azonnal felismerlek. Az idő és a távolság ugyanaz a dolog, ugyanaz az eszencia, minden a “szemüvegen” múlik …

Így vagy úgy az ilyen képességeknek semmi köze a kabbalához. A különböző titkos ügynökségek használnak hasonló technikákat, de a Kabbalisták nem látnokok.

Kabbalista az, aki forma egyezésre törekszik a Teremtővel és már a spirituális létrán van. Sőt, egy olyan ember, aki már az adakozás érdekében történő megszerzést gyakorolja az első Szfira harmadik szintjén.

2012 november 12, Napi Kabbalah lecke 4. részéből “A Kabbalah bölcsességének eszenciája”

FG

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.