Dr. Michael Laitman

Összerakni az emberi lényt magamban

Összerakni az emberi lényt magamban

Báál HáSzulám, Bevezetés a “Pri Háchám” könyvébe (A Bölcs gyümölcse): A bölcsek úgy tartják, hogy az ember három részből áll: a Teremtő, az atya és az anya. Az atya fehérséget ad, az anya vörösséget, a Teremtő adja a lelket és a szellemet.

Az atya és az anya két vonal, a megszerzés ereje és az adakozásé, anyag és forma. Minden a középső vonalnak megfelelően van elrendezve, amit magunknak kell összeraknunk. Három vonalat kapunk Fentről: atya (Aba), anya (Ima) és a Teremtő (the Creator). Össze kell illesztenünk az atyát és az anyát, lent, felépíteni és felfedni őket magunkban, hogy megtaláljuk a középső vonalat (the middle line). Akkor kapcsolatba kerülök a középső vonalammal, ami az emberi lényt (Ádámot) jelenti bennem, és hasonlít a Teremtőre, összekapcsolódást teremtve közöttünk.

Összerakni az emberi lényt magamban

“Egy emberi lény” a benne rejlő lélek fokozatát jelenti. Ahogy a bölcsek mondják “Téged embernek neveznek.” És ő az izraeli lélek, ami által ő különbözik és elkülönül a világ többi népétől.

Egy emberi lény két dologból áll – anyagból és formából. Az anyag, amit mi teremtésnek hívunk. És a forma a Teremtő. Végül is három részünk van:

• a Teremtő, aki a lelket adja;
• a Fény, amely feléleszti az edényt, amit az Istenség fokozatának hívnak, az Istenség az edényben rejtőzik;
• az edény, amely az atyától és az anyától ered, az atya adja a fehérséget és az anya adja a vörösséget.”

Báál HáSzulám a mindkét oldalról érkező hatásokat felosztja különböző típusokra és különböző neveket ad nekik: atya és anya, anyag és forma, a megszerzés és az adakozás iránti vágy, és így tovább. A lényeg, hogy együtt ez a két elem jelenít minket egy lehetőséggel, azáltal , hogy megidéz minket, hogy összerakjuk őket egy emberi lény formájában.

2012 November 11, A Napi Kabbalah Lecke 4. részéből, Báál HáSzulám írásai

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,126 seconds.