Dr. Michael Laitman

Minden az érzékelésen alapszik

Kérdés

Az utunknak három folytonosan kapcsolódó állapota van, tudni, megérteni, és elérni. Amikor a nagyközönséghez fordulunk a kapcsolat fontosságáról szóló üzenettel, az emberek nem fogják azonnal érezni vagy felfogni miről van szó.  Talán általános információkkal kellene kezdeni, melyek kézzel fogható előnyökhöz köthetők, és csak ezután lehet a a szenzoros érzékelés elképzeléséhez tovább lépni?

Válasz

Ez az üzenet nem fogható fel hétköznapi módon. Végül is az anyag a vágyainkból szövődött, a gondolat csak később jelent meg. Először érzelmi benyomást kapok, a vágyaim reakcióin belül, majd összeáll bennem a valaminek az ismerete, ez az, ahogy a tudomány megszületik. Így én nem csak egy gép vagyok, ami egyszerűen analizálja a dolgokat és válaszol bizonyos adatokra, melyek az érzékszerveink által kerülnek felfogásra.  Az igaz, hogy az érzékek az értelem és az elme által fejlődnek ki, majd az elme ezek által lesz vezérelve, azaz az érzékelés megelőzi az elmét.

Mondva van: “Nem írható le nevekkel vagy szavakkal, amit nem érünk el.”  Azaz, először elérem a jelenséget az érzékelésemben majd azután jönnek a nevek és a szavak. Ez azt jelenti, először “megízlelem,” majd pedig csak ezután stabilizálom az érzékelést gondolati leírását.

Kérdés

Kiderülhet, hogy amikor a kapcsolatról beszélünk, mint a megváltásunk eszközéről, először az embernek akihez beszélünk éreznie kell a lényeget, és csak azután jöhet a logikus magyarázat?

Válasz

Ameddig nincs érzés, senkinek nem kell beszélni, nem szólíthatunk meg senkit, akinek nincs hiányérzete semmiben. Azt kell megközelítenünk, aki érzi, hogy bajban van. A Teremtő előkészíti a helyét az ilyen embernek, azaz a helyzeteket, amelyben szenvedhet. Akkor a saját minőségeink szerint közelíthetjük meg őket, a szenvedési szintjüknek, minőségüknek, személyiségüknek megfelelően, így rávezetve őket a korrekció módszerére.

Azonban arról beszélünk, hogyan lehet korrigálni a jelenlegi állapotukat, és nem arról, hogyan lehet korrigálni a világukat. Egy embernek különleges gyógyszert mutatunk be, különleges betegségre: “Vedd be, és sikeres leszel, képes leszel átlépni a problémáidon, és egy biztonságos, egyensúlyi életet élhetsz.”

Ezen a szinten nem beszélünk a felső világokról, mindeközben neki állandóan vissza kell térnie a hétköznapi életébe, és nem kell semmi máson gondolkoznia. Tehát már vannak érzelmei a mondanivalónkkal kapcsolatban, aztán nekünk értelmet kell mindennek adni, a megértést, de egy olyan módon, amikor mindezt érzésekbe öltöztetjük, tehát mi válunk az lélek testén lélek fejjé.

Ez a terjesztés művészete, megadni a helyes intelligenciát a szenvedő testnek, amely segíthet rajta. Elmondjuk az embereknek, miért szenvednek, és hogy vethetnek véget a szenvedésnek. A probléma lényege, hogy ellentétes minőségűek vagyunk a természettel, mivel az teljesen össze van részeiben kapcsolva, miközben mi rosszul érezzük magunkat a teljes elszigeteltségben. Tehát építsük ki a megfelelő kapcsolatot egymás között, és ezzel zárjuk ki a problémákat. Hogy tegyük ezt meg? A kabbala speciális módszerének megfelelően a tanulás és bizonyos cselekedetek által.

Akkor akár egy héten belül látni fogjuk, hogy a módszer működik. Sőt, nem csak egy jó és barátságos közösséget teremtünk, hanem azt is megláthatjuk, hogyan léphetünk túl olyan problémákon, melyeket ezt megelőzően csapásoknak tekintettünk.

2012 November 18, A Napi Kabbala lecke 4. részéből: “A Kabbala Bölcsességének lényege.”

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,117 seconds.