Dr. Michael Laitman

A terrortámadások és háborúk elleni tabletta

A terrortámadások és háborúk elleni tabletta

Különleges kiadás: Dél-Izraeli események

Barátok! Testvérek! Megoldást kell találnunk problémáinkra. Ehhez meg kell értenünk azok valódi okait. A megoldás a természet törvényéből származhat, amely egy bizonyos irányba tökéletesít minket — az egység felé.

Igazából, ez nagyon egyszerű, habár ez az elhatározás ellentétes saját egoizmusunkkal, és így nem vagyunk képesek azt meglátni. Nem vagyok képes elfogadni azt az elképzelést, hogy nekem szükséges megváltoznom; nem értem azt, hogy mit jelent “szeresd felebarátodat úgy, ahogy magadat”. De az idő fogy, és nekünk egységre kell lépnünk, vagy a legrosszabb esetben a teljes pusztulás fenyegetésével kell szembe néznünk. A definíció szerint, Izrael népének “egy emberként, egy szívvel”  kell egyesülnie. Majd amikor elkezdeni a sorsát Izrael megvalósítani, akkor a bajok áradata visszahúzódik, és a viharok elcsendesednek.

A legfontosabb dolog, hogy ezt elkezdjük. Végtére is az ember, a környezetből merít erőt. Így, ha együtt cselekszünk, mindenki el kezd megváltozni, azáltal, hogy bele van foglaltatva a folyamatba.   Azt tanítjuk a gyermekeinknek, hogy legyenek kedvesek és megértőek; rosszalljuk ellenségeskedésüket és konfliktusaikat. Elérkezett az idő a felnőttek számára is, hogy dolgozzanak magukon. Ez egy nagyon egyszerű megoldás – olyan, mint egy tabletta, melyet könnyű bevenni. Próbáljuk meg és az eredmény azonnali lesz. Miért van szükségünk háborúkra és terrorizmusra? A háború helyett nekünk a közös véleményt és az együttes munkát kell használnunk a Hamas (Palesztin szervezet) félre fog állni.

Mérlegeljük a kölcsönös garanciát – nem az a cél, hogy győzelmet arassunk valamiféle külső ellenség felet, hanem, hogy a bensőnket legyőzzük. A többi önmagától jön. Izrael népének nevezzük azokat, akik elindíthatják ezt a folyamatot, mely az egész világra átterjed.

ford: SzL

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,116 seconds.