Dr. Michael Laitman

Könnyű születést kívánok magunknak!

Könnyű születést kívánok magunknak!

Egy ember a tudattalan fejlődés számos állomásán megy keresztül, mint ahogy mi is keresztül mentünk a történelem során. De időközben nem az emberi az, ami fejlődött bennünk. Az emberinek most kell megszületnie, a vajúdási fájdalomból! A létezés egy új formája, melyet “embernek” neveznek, az állati szintről fog fejlődni.

Egész korábbi történelmünk csak előkészülete volt az igazi emberi életnek. Most az emberi fajnak ki kell fejlődnie az egész emberiségben, ami az izraeli nemzetet is magában foglalja. Az emberi szintnek a másokkal való kapcsolódás iránti vágyat nevezzük, egy hajlamot a másokkal való kapcsolatra, egy szándékot.

Ez először lehet egy önző hajlam, ami annak az eredménye, hogy rosszul érzem magam és tudom, hogy a másokkal való kapcsolatom javíthat a helyzetemen és megmenthet engem. Ez az az állapot, amelyben most Izraelben vagyunk. A nyomás, amit mostanság érezünk és mindig is éreztünk a háborúk miatt, csak azért jött létre, hogy nyomjon minket és erőltesse, hogy az ember megszülethessen, olyan, mint az összehúzódás, mely kinyomja az újszülöttet.

Mindez azért történik, hogy kilépjünk magunkból mások felé, és mivel ez a fejlődés már meghaladja a kövületi természet, a vegetáció és az állatvilág szintjét, egy további összetevőre van itt szükség: megértésre, felismerésre és részvételre. A magzat, mely belőlünk születőben van segít magán, hogy kijöhessen anyja méhéből, önző természetünkből.

Köszönhetően a megértésnek, a felismerésnek és a különböző segítő cselekedeteknek, ez a gyermek az általános rendszerben ölt testet, tehát használhatja azt. A rendszer kezd segíteni neki és ezt a segítséget hívjuk a Reformáló Fénynek.

Én a saját fejlődési szintemen cselekszem: a kövületi, vegetatív és állati természet szintjén; dolgozom a csoportban. És bár önzően működöm, ez nem változtat a dolgon. Még ha azért is teszem, hogy megszülessek, és főként azért, hogy megmeneküljek a szenvedéstől, ezek a cselekedetek segítenek a születési folyamatban, előrébb nyomnak az összehúzódásokkal. És akkor ez egy könnyű születés lesz, mivel magamnak nyitottam meg a kivezető utat!

Míg a megszerzési vágyban élünk, mintha az anyaméhben lennénk, jól érezzük magunkat: fejlődtünk, igyekeztünk különböző eredményeket elérni, harcoltunk, hódítottunk, nyereséget termeltünk és minden nagyszerű volt. De ez az út az egoisztikus állapot, amely megelőzi a jövő állapotát, a szülőcsatornát, ami egy különösen szűk hely, ahogy azt a fizikai világban megtanultuk.

Ez egy nagyon veszélyes út, nagyon nehéz, sok szenvedéssel és nyomással. De mi kitágíthatjuk a szülőcsatornát a Hásszádim Fényével, ha vágyakozunk a megnyílásra, a kapcsolatra. Ez azt jelenti, hogy erre a helyre vonjuk a Hásszádim Fényét, aminek köszönhetően a csatorna kitágul, és könnyedén kijöhetünk, mint egy csecsemő a magzatvízzel. Így segíthetünk magunknak, még a korábbi önző vágyainkkal is, ha megértjük, hogy meg kell születnünk.

Tehát meg kell értenünk, hogy azok a problémák, amelyeket mostanában tapasztalunk, a külső bombázás eredményeként és a gazdasági nehézségek, melyeket nemsokára felfednek, minden baj, olyan, mint a  szülési fájdalom, az a célja, hogy a bennünk lévő ember megszülessen. Először Izrael nemzetének kell ezt megcselekednie, majd mindenki másnak.

Ez a nyomás nőni fog és nem várhatunk és számolgathatunk a politikai beszédek alapján. A nyomás nőni fog, míg nem egyezzünk bele, hogy részt vegyünk megszületésünkben.

Nincs más csak ez a két erő; ha gyorsan és könnyedén akarunk kijönni a szülőcsatornából ki kell tágítanunk a Hásszádim által, és terjesztenünk kell a kapcsolatot és a szeretetet mindenkinek. Most a szülőszobában vagyunk, egy krízisben (a világ “krízis” – “Máshbér” utal a szülő kőre, amelyen a nők életet adtak a múltban.)

2o12 November 22, Napi Kabbala lecke első részéből: ” Bevezetés a Tíz Szfira Tudományába”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,121 seconds.