Dr. Michael Laitman

Nincs mit félni a Kabbala Bölcseletétől

Nincs mit félni a Kabbala Bölcseletétől

Báál HáSzulám cikkéből: “Bevezetés a Talmud Eszer Szfirot”:


“Itt nincs mit félni semmitől, mert az Isten ments az Ő útjáról való letérésről, ami korábban megtörtént ennek két oka volt : vagy ők megtörték a bölcsek munkáját, mert felfedeztek tiltott dolgokat, vagy azért, mert a Kabbala szavait külső módon értelmezték, vagyis mint fizikai rendeltetések, megszegve azt hogy, nem csinálj belőlük faragott képmást. Ennélfogva, mind a mai napig egy megerősített fal volt a Bölcsesség körül, sokan elkezdték a tanulást, és nem tudták folytatni a megértése nélkül, valamint a korporeális megérzések miatt”.

Először is, a múltban az emberek nem voltak elég fejlettek hozzá. Ezért, amint írva van: “éretlen gyümölcsöt ettek”, ami nagyon veszélyes. A fejletlen ember nem kaphat információt, amely nem alkalmas a saját szintjének megfelelően.

Látjuk, hogy a napjainkban a Kabbala feltárult, elterjedt egy széles körben, és sokan vonzódnak hozzá, mindenki az ő saját szellemisége szerint. Vannak olyanok, akik próbálják felhasználni arra, hogy gyógyítsanak különböző betegségeket; vannak olyanok, akik vallást csinálnak belőle; mások viszont misztikát, New Áge, stb. Mindenki megépíti a saját Tóráját, hacsak ő nem kapcsolódik egy Kabbalista csoporthoz, egy igazi tanár hatása alá, aki ismeri, és tudja mit beszél, követi a módszert, támaszkodva csak a forrásokra, amit az ő tanárától kapott.

Sajnos, sok csoport vann, ahol tanulmányozzák a Kabbalát a rossz úton, vagy tanulják kívülről a Tiz Szfira Tanulmányát, mint a Babilóniai Talmud a Yeshiván, (Jeruzsálemi Kabbalisták), vagy megpróbálnak kiemelni bizonyos misztikus erőket belőle. Ez a természetes hajlam az emberben, aki  az azonnali eredményeket, akarja,  hogy a Kabbalát értelmezze a saját feltétele szerint, mint bármely más tudomány.

Egy ember nem érti meg, hogy meg kell várni, amíg a Kabbala elkezdi megváltozni őt. Majd miután változás megtörtént, csak akkor lesz képes arra, hogy elkezdjen tanulni helyesen.
Semmilyen más módja nincsen, kivéve a csoporton belül dolgozzon, és felfedje a Felső erőt, hogy “Nincs más Rajta kívül”, és hogy Ő “Jó és Jóindulatú”.

Tehát voltak, vannak, és mindig is lesznek hibák a Kabbala Bölcseletével kapcsolatban. De ez is a teremtés tervének a része. Ha az ember nem korrigálja ki magát, de mindenesetre vonzza a korrekció, és ha nem használja fel helyesen az erőket, amelyek a korrekcióra irányulnak, akkor az erők az ellenkező irányba fordulnak. Ezen túlmenően, ő másokat is vonz a maga útján ebbe az üres tanulásba. Aztán később, hosszú idő után, amikor végül kilép az illúzióból, elfogadja a Kabbala Bölcsességet, és megadja magát a Kabbala Bölcseletének, úgy, hogy nem csinál belőle üzletet, hanem hűségesen és gondosan végrehajtja, amit a könyvekben olvas, és a tanártól hall.

Nincsen lehetősége, hogy az ember “szabad” legyen, mert a szabadsága a saját egója szerint halad. A Kabbala, azonban egy rejtett Bölcsesség, el van rejtve az embertől, hirtelen minden új szint feltárul, és egy olyan belső változást vált ki belőle, amit még maga sem tud elképzelni előre. Ezért, közben az ember csukott szemmel kell, hogy dolgozzon, és meg kell tartania a feltételeket, amelyeket a tanár mond, és a könyvek beszélnek.

2o12 November 28, Napi Kabbala lecke 1. részéből, “Bevezetés a Tiz Szfira Tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,136 seconds.