Dr. Michael Laitman

Az élelem válsága

Az élelem válsága

Vélemény (George Monbiot): “Ne is gondolkodjunk a gazdasági válságról. Inkább koncentráljunk egy annál sürgősebb problémára: a nagy élelem recesszió, ami zuhan rá a világra, gyorsabban mint a financiális ügyek. Már valószínű, hogy láttátok a számokat: a rizsnek az ára már háromnegyedével megnőtt a múlt évben, a búzának pedig 130%. Élelem válság van 37 országban. Százmillió ember a Világ Bank szerint, egyre nagyobb szegénységben fogják találni magukat a magas árak miatt…

“Van elég ennivaló. Csak nem éri el az emberi hasakat. A 2.3 bn tonna ami valószínű, hogy meg lesz emésztve ebben az évben, csak 1.01 bn fog etetni embereket az United Nation’s Food and Agriculture Organisation szerint.

“Nagyon szeretnék még egy pár szót szólni a bioüzemanyagról. Ettől a reggeltől az összes közlekedési üzemanyag eladóknak Angliában muszáj lesz összekeverni az etanolt biodízellel, amiket aratásból szereztek. A Világ Bank rámutat, hogy az a búza, ami ahhoz kell hogy feltöltsön egy sport autó motort, egy embert meg tudna etetni egy évig”.

“Miközben 100 m tonna ennivaló át lesz irányítva, arra, hogy járműveket etessen. 76 m tonna el lesz vonva emberi szájakból, hogy állatokat etessen – és ez az ennivaló mennyiség 14-szer tudná betakarni az ennivaló hiányt. Hogyha tényleg fontosnak számít nektek ez a probléma akkor egyetek kevesebb húst”.

Az én Megjegyzésem: De ha el tudnánk intézni az ennivaló méltányos és szabályos kiosztását, akkor az egész világban senki sem érezne éhséget vagy hiányt. A Föld több milliárd embert tudna megetetni, hogyha a  közösség rendesen együttműködne, de több ember fog szenvedni az éhségtől ebben a korrigálatlan társadalomban, addig még elérjük a korrekció végét.

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,119 seconds.