Dr. Michael Laitman

A spirituális fejlődés két szakassza

A spirituális fejlődés két szakassza

Olyan személy, aki dolgozik magán és halad előre, két szakaszon megy keresztül.

Az első szakasz – amikor ő a csoportban van, tanul az eredeti könyvekből, és megpróbált csatlakozni a barátokkal, hogy rajtuk keresztül megtanulja, hogyan kell “kilépni” magából, és ezzel magához vonzza, a Felső Fényt a közös tanulás idején. Ilyen módon, a Fény, amely dolgozik rajta fokozatosan kezdi megváltoztatni. A Fény elkezdi rázni, és felébreszti az embert: ő  emelkedéseket és zuhanásokat,  érez mindenféle változásokat a hangulatában, taszításokat, és húzásokat. Úgy forog, mint egy rongy a mosógépben, és úgy érzi, mintha  egyik oldalról a másikra dobnák. Tehát, így dolgozik az ember saját magán.

Ebben az esetben, ki kell tartania a csoport mellett. Létre kell hozzon egy nagyon komoly tanulást, hogy megerősítse. Nem kell menekülnie sehova, és próbáljon létrehozni maga számára nagyon világos feltételi rendszert: én haladok előre, annak ellenére, ami bennem történik, az  érzéseim nem számítanak, mindenesetben mozgok mint a vonat síneken, amelyről nem lehet letérni.

Az első lépés az úgynevezett “előkészítő szakasz”, mert az ember még nem ért semmit, és nem tud semmit ami történik vele. Nagyon nehéz dolgoznia magán, és környezetével, gyűlöli a barátokat, vagy hirtelen kezdi észrevenni, hogy még mindig szüksége van rájuk, és valahogy előre kell haladnia. Hirtelen egy hatalmas kétségbeesést érez, esetleg leszakad a tanulástól, még akkor is, ha elkülönül az úttól.

Amikor az ember teljesen átmegy az első szakaszon, a Fény fokozatosan dolgozik rajta, változtatja, előhoz benne mindenféle benyomásokat, és csodálatokat, majd hirtelen egy kitörés történik. Akkor elkezdi érezni, hogy a Fény dolgozik rajta, és befolyásolja őt. Ő kezdi érezni a változást: mindenféle mozgásokat a szeretetet, és adakozás irányába. Hirtelen érzi a szükséget a megértésre, hogy ezek igazán speciális értékek, és különösek, amelyekért érdemes élni. Újra felemelkedik. És így tovább. Ő állandóan egy pozitív vagy negatív értékelésben van ezekkel a spirituális tulajdonságokkal.

A második szakasz, ez már érzelem, ezt nevezzük a “következő világ”-nak. A “következő” világ jelentése, hogy az “egónkon kívül”: örökkévaló, tökéletes,  abszolút jó alapelv szerint rendezve,  teljesen adakozás, amely ellentétes a mi világunkkal.

Az embernél egy teljesen más módon kezdődik. A Kabbala könyvek tanulása által, ő látja, megérti amit írnak benne, tudva minden lépését. Ezáltal egy másik élete van, az élet, mint egy izgalmas utazás tele örömmel, sóvárgásokkal, és a felfedezésekkel. Ez így folytatódik mindaddig, amíg nem éri el a korrekció végét. Ez a mi célunk.

Mit jelent a “korrekció vége”? Ez egy olyan állapot, ahol a természet, és ez a világ, és a Felső Világ is, teljes mértékben felfedeződik az embernek. Ő teljes kapcsolatban van vele, az egész irányítása, egyenlővé válik a Felső erővel, amely megteremtett mindent és irányít mindent, és ő ugyanazon a szinten van, ugyanolyan státusszal rendelkezik.

2o12 November 18, Virtuális leckéből

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,115 seconds.