Dr. Michael Laitman

A világ belső szíve

A világ belső szíve

Akiknek megvan a Szívbeli pontjuk – amit az ősi Babilonban kaptak meg, és tömérdeknyi, reinkarnáción átmentek a mai napig, vagy akiknek most éled fel – valóban azok akiknek szabad akaratuk van. Ez azért van, mert két erő létezik bennük: a kapás és az adakozás ereje. Mindenki másban csak a kapás ereje létezik, a kapás vágya, ami teljesen uralja őket; az adakozás szikrája éppen alszik, és nem mutatja meg magát.

Nincs meg nekik ez a két erő, amik között lehetséges elbírálni önmagukat, és az egységet valamennyire. De ha az adakozás szikrája felébred az emberekben, akkor megtudják változtatni a sorsukat, még az egész világét is. Ezeket az embereket Yáshár-El (Egyenesen a Teremtőhöz)-nek, hívják, mert hiszen a tulajdonság amit megkaptak a Teremtőtől lehetővé teszi, hogy választani és megbírálni tudják magukat, és az egész világot a korrigálás mérlegén.

Nagyon különböznek másoktól, még az anyagi szinten is az adakozási szikrájuk miatt. Csakis azoknak akiknek fellobbant ez a szikrájuk van szabad akaratuk. Így ők a legbelsőbb részei a világnak, mert közel van a Fényhez, amely mindenütt létezik. Rajtuk keresztül a Fény el tudja érni az egész rendszert, mindegyik edényt, az összes többi embert, akit látunk ebben a világban.

Muszáj nekik végrehajtani a korrigálást, és rajtuk múlik, a világnak az állapota, ahogyan a világ halad az általános korrigálás felé. Ezért össze kell gyűjteni az összes embert, akiknek megjelent a szívben levő pontjuk, és megpróbálni egy erős, és egyesült csoportot alakítani belőlük. Ez az Unió belső centrumnak lesz nevezve, a világ szívének.

Az összecsatlakozás, és egónk megsemmisítésével közelebb érünk a Teremtőhöz, a Fényhez, az adakozás erejéhez. Így a Fénynek a hatása terjedni fog bennünk, és rajtunk keresztül az egész világ szerte. Ez mind a mi munkánk. Ez az összes törekvés arra van, hogy kielégülést hozzon a Felső erőhöz. Ezzel fedezzük fel a Felső erőt, és azonosulunk Vele, ami azt jelenti, hogy elérjük a teremtés célját.

A legfontosabb dolog az összekapcsolódás közöttünk, hogy megnöveljük az adakozás erejét, és fontosságát, hogy minél közelebb jussunk a Fényhez, a tulajdonságához, és a segítségével a haladáshoz.

2o12 November 29, A napi Kabbala leckéből

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,604 seconds.