Dr. Michael Laitman

Az ellentétek tökéletessége

Az ellentétek tökéletessége

Kérdés:

Mi történik minden egyes személy egyéniségével a világcsoport egyesülésekor? Van bármilyen jelentősége a tulajdonságainknak mikor a Teremtő elválaszt minket, összekapcsol minket, vagy ez valamilyen erőfeszítést kíván tőlünk? Vagy egyáltalán nincs különbség?

Válasz:

Képzeld el, hogy egyszer volt egy test, ami apró darabokra tört. Hogyan lenne lehetséges, hogy ezekből a részekből ugyanazt a testet alkossuk meg?

Mindannyian felelősek vagyunk ennek az átfogó testnek egy maghatározott részéért, amit Ádám HáRishonnak (az első ember) hívunk. Én az ő májának egy kis darabja vagyok, és te a tüdeje egy része, és valaki más egy darab a szívéből, stb.

Tehát megváltoztathatjuk az alapunkat? Ez lehetséges!
Ezért mindenkinek a saját belső tulajdonságaival kell foglalkoznia. Megőrzi jellegzetességét minden vele született tulajdonságával. Ez mind az övé. Pontosan az egyéniségének köszönhető, hogy kifejezi magát.

Mégis ez az egész csodálatos kép különösen az ellentétekből áll, a különbségekből, amelyek miatt teljes mértékben ellentétei vagyunk barátunknak. És így mindannyian össze tudnak kapcsolódni, és ebben a kapcsolatban elérhetik ezt az elegyet, mint az átfogó test, ami kifejezetten azért lesz tökéletes, mert a részek kiegészítik egymást. Semmilyen körülmények között nem kell azonosnak lenniük.

Csak egy dolgot kell tennie a személynek: hogy összekapcsolódjon másokkal a mindenki másnak való adakozásban! Ha eleget tesz ennek a feltételnek, mindannyian ráébrednek saját magukra egy egyedi módon, mások irányába. És ebből egy hatalmas, egységes Kli (edény/vágy) jön létre, ami teljes.

2012 November 11, Virtuális leckéből

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,112 seconds.