Dr. Michael Laitman

A korrekció azokkal kezdődik, akik felébredtek

Báál HáSzulám, “Száműzetés és megváltás ”: A Teremtő végezetül megmutatja nekünk, hogy Izrael nem létezhet száműzetésben, és nem találhat nyugalmat, ahogy a többi nemzet, akikkel elkeverednek, nyugalomra lelnek,  asszimilálódnak, ameddig nyom nélkül el nem tűnnek.

A Fény dolgozik és befolyásolja a törött edények keverékét. Ha két folyadék összekeveredik, és több ezer évre együtt maradnak, a nehéz részek leülepednek, a könnyűek a felszínen lebegnek a folyadékban. Ennek megfelelően a felülről ragyogó Fény jobban megvilágítja a könnyű összetevőket, melynek eredményeképpen ezek inspirációt éreznek a teremtés céljának elérése irányába. Ez ez érzés felébreszti ezeket, és többé nem lelnek nyugalomra a megszerzési edények között. Képesek korrigálni magukat, és ezeket nevezzük Izraelnek, amely a  Yashar – El (egyenesen Teremtőhöz) fogalmából származó szó.

Az általános vágy két részre osztható, a felső részre (Galgalta veEynaimGE) amely könnyen korrigálható, és  az alsó részre (AHP) melyet nehéz korrigálni. A  GE edényei nem éreznek azonnali felébresztést, hanem egy fokozatost, ahol az első szint az “ősatyák” szintje, majd a “fiak,” és végezetül a XXI. században a mi szintünk. Azonban Izrael edényeinek önmagát kell felébresztenie, mivel rendelkezik minden tagja a szívben lévő ponttal (•), amely egyetlen pontként jelenik meg, Ábrahám idejétől számítva, napjaink   Bnei Baruch szervezetéig (BB).

Semmilyen felébredés nem lehetséges az AHP felől, alulról. Itt mindent a megszerzési vágy kontrollál, amely edények képtelenek felébreszteni magukat. Csak miután az első, felső edény korrigálta önmagát, kezdheti meg felébreszteni az alsót, különböző módszerek alkalmazásával. Először megjelentek hitek, elküldte ágyasainak fiait keletre ajándékként. Majd különböző vallások jelentek meg.  Végezetül mi pedig a terjesztést alkalmazzuk, amelyről  Báál HáSzulám ír a “Messiás kürtje” című cikkében, azt állítva, hogy nekünk kell eljuttatni a korrekció módszerét a világhoz, és az egész Izraeli nemzetnek végre kell azt hajtania. Így mi cselekszünk, és ezzel befolyásoljuk az alsóbb rétegeket, és erre adott válaszként, ők pedig hozzánk csatlakoznak és velünk emelkednek.

Ez azt jelenti, hogy a korrekció sorrendje a következő:  először a GE (1) edényeit korrigáljuk, az  AHP of Aliya (emelkedő) (2) edényeit, majd az AHP edényeit a saját helyükön. (3). MA az első fázisban vagyunk, amikor Izrael korrigálódik.

Általánosságban ez a rajz a teljes edényt ábrázolja, amely két részből lett megteremtve, : GE és AHP. Ebben a szívben lévő ponttal rendelkező emberek vannak felül, legyen az bárki, lényegtelen hol él. A sárga színnel jelzett réteg két részre oszlik: Izrael népére, akik a fizikai Izrael országában élnek, és Izrael nemzetének  a “száműzetésben” lévő részére. Mindkét résznek van szívben lévő pontja, de a második résznek nagyon mély rétegben, és még nincs felébredve.

Ennek az edénynek a felső részét nevezzük az ősatyák szintjének, és ez már korrigált (a rajzon vörös) majd ez alatt van a “fehér terület,” amelyet nekünk kell korrigálni.  Akkor jön Izrael nemzete, majd Izrael országa, és végül Izrael száműzetésben lévő része.

2o12 December o2, Reggeli lecke 4. részéből, “Száműzetés és megváltás”.

KN

 

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,999 seconds.