Dr. Michael Laitman

Ma MIND összegyűltünk itt

Ma MIND összegyűltünk itt

Izrael egy magas fokozat. Mindenki, aki elválasztotta magát az anyagi érdekektől és csak a Teremtőhöz való tapadás vezérli, az adakozás erejével, tekintettel a formaazonosság törvényére, és minden pillanatot ennek áldoz, ezt nevezzük Yashar-El-nek (közvetlenül a Teremtőhöz), Izraelnek.
Az út egyik állomása, hogy az ember egyezségre lépjen, mikor valaki egyesül másokkal, akiket szintén Izraelnek nevezünk. Miután egyszer egyesülnek, de az élvezet vágya, a gonosz hajlam közéjük állt és elválasztotta őket. És most, annak ellenére, hogy ezt felfedik, egyfolytában dolgoznak a kapcsolatukon, hogy megteremtsék azt, és hogy gondoskodjanak az edényről a Teremtő felé, amelyben az örömöt fogadhatják.

A teremtés célja a teremtett lények öröme. Ez cselekmény a Teremtő részéről, miért lett ez feladat a teremtménynek? Mert a teremtménynek olyan állapotba kell helyeznie magát, ami lehetőséget ad a Teremtőnek, hogy megadja az örömét. A mi munkánk, hogy felfedjük ezt az edényt, amely az örömöt fogadja. És az öröm az, hogy lehetőséget adjunk a teremtőnek, hogy adakozzon.
Ahogyan azt a Sinai Hegyen történt csodáról mondják: “Ma mind összegyűltünk itt,” ez annyit esz, hogy ettől a ponttól kezdve megkapjuk a képességet, hogy összekapcsolódjunk és hogy a felsőbb erőbe burkolózzunk. És most minket a kiválasztott népnek hívnak; ezt az általános edényt Izrael népének nevezzük. És Őt, aki megtölti ezt az edényt a formaazonosság törvényének megfelelően, a mi Teremtőnknek kell, hogy hívjuk.
Így ott egy feltétel: “Ma mind összegyűltünk itt,” azt jelenti, hogy össze kell jönnünk, hogy eggyé váljunk – egy közös edénnyé, amely betölti a teremtés célját, hogy használjuk a teremtett dolgokat.

Ahogy írva van: “És az emberek a hegy alatt álltak,” azt jelenti, hogy minden kétségük megtört (Har – hegy, Irurim – kétely), hogy elérjék az egységet. Gondoznunk kell a közös kapcsolatunkat, így egyikünk sem feledkezik el róla.
Az igazi kölcsönös garancia ehhez szükséges. Mi ennek vagyunk híján, és ezért nem tudtuk még megépíteni a közös edényt. Mindez azért van, mert hiányzik a kölcsönös részvétel, a törődés, hogy minden barátot nyugtalanítson, hogy mindenkivel kapcsolódjon egységben, hogy mi “mind MIND összegyűljünk itt!”

2o12 December 03, Felkészülés a reggeli leckére

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,654 seconds.