Dr. Michael Laitman

Korrekció egy belső szükségből

Korrekció egy belső szükségből

Kérdés:

Mikor Izrael népének egyesüléséről beszélünk milyen mértékben terjesztjük ki ezt a fogalmat?

Válasz:

Az összes zsidót magába foglalja. Végső soron ők Ábrahám csoportjának leszármazottai, akik magukra vállalták, hogy egy egésszé váljanak, “mint egy ember egy szívben”. Ez nem vallás kérdése; a zsidóknak egyszerűen van Reshimo-juk, egy spirituális gén, mert ők már teljesítették a kölcsönös garanciát a múltban. Azt mondhatjuk, hogy a zsidó nemzet száműzetése és másokkal való keveredése után ez a Reshimo most mindenkiben létezik. Ez igaz, de mégis ez Izrael nemzetének kötelezettsége.

Az emberek a szívben lévő ponttal, ami felfelé húzza őket (•), nem számít hol élnek, csatlakoznak a Bnei Baruch szervezethez (BB). Van egy olyan rész is, amit “evilági Izraelnek” (Israel in this world Jews) vagy “zsidóknak” neveznek, akiknek jelenleg egy “csendes Reshimojuk” van, egy pont a szívben, ami még nem ébredt fel, ami – épp ellenkezőleg – lefelé húzza őket. Végül is, ők az adakozás erejét arra használják, hogy sikeresek legyenek kapcsolataikban ebben a világban.

Végezetül van egy rész, amit a “világ nemzeteinek” (nations of the world) hívnak: a szívben található pontjuk (•) olyan mélyen van elrejtve, hogy alig észrevehető, ami még lejjebb húzza őket. Ennek eredményeként, azok az emberek, akiknek a szívben lévő pontjuk már felébredt, magukat húzzák a korrekcióhoz; azokat, akik “Izrael”-hez tartoznak korrigálni kell, és a “világ nemzetei” egy olyan állapotban maradnak, ami nem irigylésre méltó, ami azt jelenti, hogy a fölöttük lévő szinteken elhelyezkedő emberektől függnek, akik felelősek a korrekcióért.

Korrekció egy belső szükségből

Ezért kell terjesztenünk a Kabbala Bölcsességét Izrael nemzete között. Ellenkező esetben csendben maradnánk, mint a kabbalisták korábbi generációi. Egy új korszak kezdődött, és bár a terjesztés egy teher, amit egyikünk sem szeretne, nincs más választásunk. Báál HáSzulám írt erről a “Messiáh’s Shofár” cikkében, a Nemzet újságban, és más helyeken.

Kérdés:

Milyen lesz a további fejlődése a második rétegből való embereknek?

Válasz:

Semmit sem tudnak majd maguk megtenni; csatlakozniuk kell majd hozzánk és meg kell tanulniuk aktívan segíteni nekünk. Megértik majd értelmükkel és érzéseikkel, hogy részt kell venniük a korrekcióban. A szívben lévő pont még nem ébredt fel, és tisztában vannak ennek szükségességével, egyszerűen azért mert egyébként bajok adódnak.

Akkor majd hozzánk fordulnak: “Egyesülnünk kell, segítsetek nekünk, hogy megtegyük!” és mi majd segítünk. Ők nem fognak epekedni a Teremtő után, hanem egy biztonságos élet után. Minket a vágy húz felfelé, míg az ő vágyuk annyi, hogy boldoguljanak ebben a világban, mégis ugyanakkor képesek egyesülni. Csak később fog felébredni bennük a spirituális szikra, és ugyanígy a “világ nemzeteiben.” Végül is, azt mondják, hogy a korrekció végén mind ismerni fogják a Teremtőt, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Tehát rajtunk múlik, az Izraelnek végzett terjesztésünkön, és hogy mi magunk milyen mértékben tudunk egyesülni. Ez az amit Báál HáSzulám mond a “Messiáh’s Shofár“ című cikkében: “Shofár”-nak nevezik a bölcsesség terjesztését a tömegeknek. Mint a Shofár, akinek hangja nagy távolságot tesz meg, a bölcsesség visszhangja elterjed az egész világon, így még a nemzetek is meghallják, és tudomást szereznek róla, hogy Isteni bölcsesség van Izraelben.

2o12 December o3, Napi Kabbala leckék 4. részéből, “Száműzetés és megváltás”

FG

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,616 seconds.