Dr. Michael Laitman

Korrekció egy belső szükségből

Korrekció egy belső szükségből

Kérdés:

Mikor Izrael népének egyesüléséről beszélünk milyen mértékben terjesztjük ki ezt a fogalmat?

Válasz:

Az összes zsidót magába foglalja. Végső soron ők Ábrahám csoportjának leszármazottai, akik magukra vállalták, hogy egy egésszé váljanak, “mint egy ember egy szívben”. Ez nem vallás kérdése; a zsidóknak egyszerűen van Reshimo-juk, egy spirituális gén, mert ők már teljesítették a kölcsönös garanciát a múltban. Azt mondhatjuk, hogy a zsidó nemzet száműzetése és másokkal való keveredése után ez a Reshimo most mindenkiben létezik. Ez igaz, de mégis ez Izrael nemzetének kötelezettsége.

Az emberek a szívben lévő ponttal, ami felfelé húzza őket (•), nem számít hol élnek, csatlakoznak a Bnei Baruch szervezethez (BB). Van egy olyan rész is, amit “evilági Izraelnek” (Israel in this world Jews) vagy “zsidóknak” neveznek, akiknek jelenleg egy “csendes Reshimojuk” van, egy pont a szívben, ami még nem ébredt fel, ami – épp ellenkezőleg – lefelé húzza őket. Végül is, ők az adakozás erejét arra használják, hogy sikeresek legyenek kapcsolataikban ebben a világban.

Végezetül van egy rész, amit a “világ nemzeteinek” (nations of the world) hívnak: a szívben található pontjuk (•) olyan mélyen van elrejtve, hogy alig észrevehető, ami még lejjebb húzza őket. Ennek eredményeként, azok az emberek, akiknek a szívben lévő pontjuk már felébredt, magukat húzzák a korrekcióhoz; azokat, akik “Izrael”-hez tartoznak korrigálni kell, és a “világ nemzetei” egy olyan állapotban maradnak, ami nem irigylésre méltó, ami azt jelenti, hogy a fölöttük lévő szinteken elhelyezkedő emberektől függnek, akik felelősek a korrekcióért.

Korrekció egy belső szükségből

Ezért kell terjesztenünk a Kabbala Bölcsességét Izrael nemzete között. Ellenkező esetben csendben maradnánk, mint a kabbalisták korábbi generációi. Egy új korszak kezdődött, és bár a terjesztés egy teher, amit egyikünk sem szeretne, nincs más választásunk. Báál HáSzulám írt erről a “Messiáh’s Shofár” cikkében, a Nemzet újságban, és más helyeken.

Kérdés:

Milyen lesz a további fejlődése a második rétegből való embereknek?

Válasz:

Semmit sem tudnak majd maguk megtenni; csatlakozniuk kell majd hozzánk és meg kell tanulniuk aktívan segíteni nekünk. Megértik majd értelmükkel és érzéseikkel, hogy részt kell venniük a korrekcióban. A szívben lévő pont még nem ébredt fel, és tisztában vannak ennek szükségességével, egyszerűen azért mert egyébként bajok adódnak.

Akkor majd hozzánk fordulnak: “Egyesülnünk kell, segítsetek nekünk, hogy megtegyük!” és mi majd segítünk. Ők nem fognak epekedni a Teremtő után, hanem egy biztonságos élet után. Minket a vágy húz felfelé, míg az ő vágyuk annyi, hogy boldoguljanak ebben a világban, mégis ugyanakkor képesek egyesülni. Csak később fog felébredni bennük a spirituális szikra, és ugyanígy a “világ nemzeteiben.” Végül is, azt mondják, hogy a korrekció végén mind ismerni fogják a Teremtőt, a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Tehát rajtunk múlik, az Izraelnek végzett terjesztésünkön, és hogy mi magunk milyen mértékben tudunk egyesülni. Ez az amit Báál HáSzulám mond a “Messiáh’s Shofár“ című cikkében: “Shofár”-nak nevezik a bölcsesség terjesztését a tömegeknek. Mint a Shofár, akinek hangja nagy távolságot tesz meg, a bölcsesség visszhangja elterjed az egész világon, így még a nemzetek is meghallják, és tudomást szereznek róla, hogy Isteni bölcsesség van Izraelben.

2o12 December o3, Napi Kabbala leckék 4. részéből, “Száműzetés és megváltás”

FG

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

63 queries in 0,883 seconds.