Dr. Michael Laitman

Egy válaszra várok a Teremtőtől

Kérdés

Mit kell tennie valakinek ha az öröm állapota túl “sok?”

Válasz

Ez nem lehet túl sok, mivel nekünk az Ein Sof (Végtelen) világában kell ebben az állapotban lennünk. Nem lehet kérdéses egyébként sem az idő, mivel a Végtelen állapotában mind az idő, mind a tér eltűnik.

Kérdés

Mit tehetünk, hogy ne csak egyszerűen megmaradjunk ebben az állapotba, hanem azt a legjobban használjuk is ki? Megértettem, hogy a Teremtőhöz kell fordulnom, azonban nagyon hosszú idő telik el, ameddig valamilyen választ kapok.

Válasz

Tény, hogy nagyon sok hasonló kesergés van az emberekben, amire a válasz csak annyi, hogy nincs válasz!

A spirituális világ egyfelől integrál, analóg, másfelől impulzus jellegű. Azaz van egyfajta duális természet. Az elektron részecske vagy hullám? A Fény részecske, vagy hullám, vagy mindkettő? Nem értjük még pillanatnyilag ezt. A fizikusok ezt állítják, de nem érzik ezt. Ez csak a kutatási eredményekből következik.

Másfelől az érzékeink konstansnak látszanak, állandóan áramlásban vannak, és nem impulzusszerűek. Másfelől mégis impulzusszerű minőségük is van, azaz 10 Szfirában vagy 5 fázisban nyilvánulnak meg. Ha valaki egy milliméterre is van csak az első fázis határán, mégis azt érzi, mintha el sem kezdett volna dolgozni, és nem is lett volna semmilyen kapcsolat az első fokozattal.

Ha ezer Volt feszültség kell egy fokozathoz, akkor annyi kell. Mondjuk van valakinek 1000 rubelje. Kifizeti, és átlépi a határt, hasonlóan ahhoz, amikor beszáll egy repülő fedélzetére. Azonban ha csak egyetlen kopejka is hiányzik, mindegy mit mond az ember, nem kap felszállási engedélyt.

Ezek a Felső világok minőségei is. Az embernek el kell érnie gy bizonyos potenciált a vágyain belül, hogy az ember kérése válaszra találjon. Azonban közben nincs semmilyen részfeltárulás. Az ember a Fény tengerében van, de ha az edénye nem tudja felfogni a Fényt, (ami azt jelenti, hogy nem érte el ezt a szenvedés által, sem minőségben sem mennyiségben, csak a kérésében rejlő intenzitásnak megfelelően elért egy bizonyos volument), majd pedig egyszerűen nem érzi a választ. Mivel a kérés nem ért még meg, az ember úgy látja, mintha ő maga lenne éretlen állapotban.

Az ember azt mondhatja, “Én valahol a Fényben vagyok, akkor tehát mi a következő?” Ha elérkezik az állapotának teljes érzékeléséhez, akkor ezt követően a következő szintjét kell elkezdeni érzékelni egy új vágy formájában.  Tehát rajta, el kell kezdeni érzékelni, de egyre jobban meg kell próbálni megérteni mit jelent ez a szint és hogyan nyilvánul meg.

2012 December 08, A Novoszibirszki Kongresszus 3. leckéjéből

KN

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,129 seconds.