Dr. Michael Laitman

Minden lecke olyan, mint a mosással kifehérített lélek

Minden lecke olyan, mint a mosással kifehérített lélek

Kérdés:

Miért mondta Baal HaSulam, hogy a tanártól az átmenet,  környezetből való  parittya-kőn keresztül lehetséges?

Válasz:

A tanártól az ember megkapja a teljességet, és a csoporton keresztül  feltárja a benne lévő gonoszt. Bár eleinte nincs rá szándéka, vágya, de belép a csoportba, és hatalmas erőfeszítéseket tesz, hogy egybeolvadjon a környezetével, és kapcsolódjon a barátaival.

De az erőfeszítései ellenére  taszítást kap, ellenállást, gyűlöletet, haragot. Ezen keresztül tárul fel, hogy az ő egoista vágyai azok amik eltávolítják a többiektől, mert ha ő nem látja a barátait, hanem csak saját magát, a barátai letükrözik számára ezt.

Amikor felfedezte ezeket a negatív érzéseket, akkor a kérdés az, hogy mennyire tudja megérteni, feldolgozni azt, hogy a gonosz feltárult benne, és azt hogy nem keresheti többé  a barátokban a gonoszt és nem élheti meg magát többé a kialakult helyzet áldozatának. Ha megérti ezt és mindezzel együtt elérkezik  a tanítóhoz, a tanuláshoz, akkor a tanítótól megkapja a kezelést, azaz a korrekciót.

Ha helyes kapcsolata van a tanulónak  a tanítóval és a tanulással, akkor neki ki kell lépnie a fehér fénybe, a megtisztulásba. Minden rossz amit érzett a barátok iránt, az egy ellentétes formát vesz föl, amit saját korrekciójára használ fel az ember. Innentől ahelyett, hogy átkozná az ember a barátokat, áldást fog mondani azért ami feltárult; ahelyett, hogy rosszul érezné magát,  jól érezi majd magát; büszke lesz a barátaira, és folyton azt vizsgálja gonosz-e valakivel, folyton az egót lesi önmagában hogy időben megfékezhesse. Azaz, minden fordított, ellentétes formát vesz fel.

Magára veszi az ember az ellentétes definíciókat, és megérti és érzi a tulajdonságait a barátok tükrében, ez az úgynevezett “parittya kő”.

12.12.2012, Reggeli lecke 

BS

KA

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,122 seconds.