Dr. Michael Laitman

Miért van nekünk ennyi nehézségünk?

Miért van nekünk ennyi nehézségünk?

Kérdés:

Miért van az, hogy egész történelmi haladásunk szerint, jön a megmentés egy nagy nyomás miatt, a legnehezebb pontnál, egy nagyon hosszú idő után, ami közben megakadályoztuk magunkat hogy halhassunk róla? Mi a célja ezeknek a nehézségeknek?

Miért kell felderíteni a Teremtőt, a köztünk lévő kapcsolatot, ilyen nehéz kínok és feszültségek közt, hogy egy zsákutcában találjuk magunkat, és csak az utolsó percben, hirtelen megjelenik a válasz? Miért nem kezdenénk elfoglalni magunkat az integrális tanításban, a Kabbala Bölcsességében, és kényelmesen sétálni a cél felé egy ilyen megoldással a kezünkben?

Válasz:

Te tudod hogy az egónk dolgozík mint “segítség ellenünk.” És csak egy óriási nyomás alatt egyezünk bele, hogy elváljunk tőle. És ez nem történík azonnal- hanem sok ütés után -Tíz Egyiptomi ütés, a sötétségben, szörnyű feszültség közben, és sietségben- tudunk végre készenlétben lenni hogy kiszabaduljunk. Különben nem.

És ez nem azért van mert gyengék vagyunk, hanem mert az egónk az nagyon erős. Ez az egó késöbb segít nekünk, hogy felderítsük az egész örök spirituális világot. Amire összekapcsolódunk, azonnal elkezdjük felderíteni és érezni. Már itt ebben az életben felderítjük a Felső világot; amiről azt mondják: “A te világodat te fogod látni a te életedben”. Remélem elfogjátok ezt érni.

Ha most érzékeljük ezt a sok nyomást mint erőt ami pontosan segítségként van adva nekünk, akkor látni fogjuk hogy ez valóban a mi oldalunkon van. Valakinek csak meg kell kapnia értelemmel és akkor sikeresek leszünk.

04.12.2o12, Reggeli lecke, a Zohár könyvéből

DH

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,659 seconds.