Dr. Michael Laitman

Barát haladása sokkal fontosabb, mint a saját haladásom

Barát haladása sokkal fontosabb, mint a saját haladásom

Kérdés:

Ha szeretet a barát iránt, azt jelenti, hogy az ő vágya előnyősebb mint az enyém, ezekről a vágyakről beszélünk?

Válasz:

Báál HáSzulám írja az “Utolsó nemzedék” című cikkében, hogy nekünk gondoskodnunk kell minden emberről a világon, hogy rendelkezzen a fizikai szükségletekkel. És ha a barát így viszonyul a dolgokhoz, akkor nincs szüksége a fényűzésre. És a többit irányítania kell a barátja támogatására a spirituális úton.

Szóval mit jelent, hogy szeretem a barátot? Hogyan vagyok képes betölteni az ő vágyait? Ha aggódtam élelemért, és minden szükségest a meglétért. Támogassam őt lelkileg – hogy bemutassam neki a felébresztést, a Teremtő nagyságának az érzetét, a spirituális út fontosságát, amely felébreszt engem, és megtölt engem erővel.

Ez amit meg kell mutatnom a gyermekemnek, és ugyanúgy a barátomnak is. Ez azt jelenti, hogy én spirituális táplálékot nyújtok számára, a korporeális táplálékon túl. Ez jelenti, hogy én szeretem őt.

Ez az amiről Rábásh ír, hogy mit kell kifejleszteni a csoportban. Átadni a barátnak a cél fontosságát, egy személyes példát a cél fontosságáról – ez jelenti, hogy szeretem őt. Ezzel én előnybe helyezem az ő vágyát az enyémnél. Én azt nézem amire szüksége van, azaz, hogy meglegyen a szükséglete a korporealitásra, és a többit az ő spirituális fejlődésére. Mindezt nekem kell megadni.

Nekem kell gondoskodjak, hogy elrendezze az életét, segítek neki munkát találni, és így tovább. És spirituális szempontból, hogy felébresszem a cél növelését számára. És így én inkább választom az ő vágyát, nem az enyémet. Ha aggódom a barátért, ez a legjobb az én fejlődésemre. De mindezt miért csinálom?- hogy elérjem a Teremtő szeretetét! Izrael, a Fény és a Teremtő, együtt kell létezzen. Másképp csak szeretem természetes, egoista módon, mint a gyermekemet.

Pontosan ez a munka, az “Úr munkája”. Ha ilyen módon viszonyulunk a baráthoz, akkor a baráton keresztül elérjük a Teremtőt. A mások szeretete szükséges, hogy elérjük a Teremtő szeretetét. Ezen keresztül az ember felfedezi a rejtettséget, amelyet a Teremtő készített, azért hogy gyakoroljuk a teremtmények iránti szeretet, hogy elérjük a Teremtő szeretetét.

13.12.2012, Reggeli lecke, “Bevezetés a Tíz Szfira Tanulmányába”

BS

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

65 queries in 0,113 seconds.